Simona Ionescu / Redactor Șef

Șnițel de vinete, o rețetă delicioasă pentru cei care nu consumă carne

Șnițel de vinete, o rețetă delicioasă pentru cei care nu consumă carne
Fie că ținem post, fie că nu mâncăm carne în mod uzual, această rețetă de șnițel de vinete este o alternativă delicioasă pentru o masă consistentă.

Rețeta de șnițel de vinete nu este doar delicioasă pentru cei care nu consumă carne, ci o posibilitate de a pune în farfurii un preparat cu adevărat hrănitor. Vinetele sunt unele dintre cele mai hrănitoare și sănătoase legume. Ele conțin o mulțime de vitamine și minerale, dar au un conținut scăzut de grăsimi și calorii. Sunt, așadar, ideale atunci când ținem diete, având doar 35 de calorii la 100 de grame.

Pe de altă parte, vinetele sunt bogate în bioflavonoide, substanțe care dau culoarea mov a cojii și care acționează ca un puternic antioxidant al sângelui, cu beneficii auxiliare de a regla tensiunea și a curăța depunerile de colesterol din peretele vaselor sanguine.

Studiile arată că un consum regulat de vinete ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge din organism, cu condiția ca leguma să fie proaspătă. Vinetele sunt bogate în vitaminele din complexul B, precum niacina, tiamina și acidul pantotenic, dar și în minerale, cum sunt potasiul, fierul și magneziul.

Ingrediente pentru șnițel de vinete

Vinete întregi de dimensiuni mici

– 2 ouă

– Ulei pentru prăjit

– Făină

– Pesmet

– Sare și piper

Mod de preparare

Vinetele, întregi, se coc în cuptor, după metoda clasică. Procedați cu ele exact cum ați face pentru o salată. Eventual, le puteți înțepa cu un cuțit înainte. După ce vinetele sunt coapte, curățați cu atenție coaja arsă. Păstrați codița, însă.

Când toată coaja arsă a fost îndepărtată, puneți câte o vânătă pe un tocător sau într-o farfurie și, cu ajutorul unei furculițe, apăsați deasupra ei, ca în video, pentru a o aplatiza. Totodată, veți elibera lichidul din vinete, de care nu aveți nevoie. Lăsați să se scurgă, apoi treceți fiecare vânătă prin făină, apoi prin cele două ouă bătute și condimentate cu sare și piper.

În final, dați vinetele prin pesmet, apoi prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Coaceți câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu, până ce șnițelul de vinete capătă o culoare aurie frumoasă.

Serviți șnițelul de vinete ca orice șnițel de carne. Rețeta se combină perfect cu pilaf de orez sau piure de cartofi, dar și cu o salată de crudități sua cu sos de roșii.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri