Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă grecească cu vinete, ardei și feta. O rețetă fantastică, pentru toate gusturile

Plăcintă grecească cu vinete, ardei și feta. O rețetă fantastică, pentru toate gusturile
Grecii adoră plăcinta cu vinete, ardei și feta. E foarte gustoasă, sănătoasă și rapid de realizat. Vă face cu ochiul o bucată de Melitzanopita?

Vânăta este la loc de cinste în bucătăria grecească, iar o plăcintă cu regina legumelor este tot ce aveți nevoie pentru a face o seară cu prietenii să fie perfectă. Iată rețeta unei Melitzanopita pe care nimeni nu o va uita.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti delicioasa plăcintă cu vinete grecească, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 vinete mari, 2 ardei grași lungi tăiați mărunt, 2 cepe tocate mărunt, 1 ardei iute roșu tocat mărunt, 1 roșie curățată de coajă și tăiată cubulețe, o mână de pătrunjel, bine tocat.

Vă mai sunt necesare ½ cană cu ulei de măsline, sucul unei lămâi, 2 ouă, 200 g brânză feta sfărâmată, 200 g brânză mai tare, rasă, sare, piper, foi de plăcintă.

Mod de preparare

Plăcintă grecească cu vinete, ardei și feta. O rețetă fantastică, pentru toate gusturile
Plăcintă grecească cu vinete, un deliciu pentru serile cu prietenii

Decojiți vinetele și tăiați mărunt, apoi puneți peste legume sare și zeamă de lămâie și așezați într-o strecurătoare ca să-și lase sucul pentru minim o jumătate de oră.

Puneți într-o oală ceapa, ardeiul roșu și ½ cană cu apă fierbinte și lăsați să fiarbă până când sunt moi. Adăugați 4-5 linguri cu ulei de măsline și roșiile tăiate cubulețe și mai lăsați pe foc încă cinci minute.

Adăugați apoi vinetele tocate mărunt și amestecați bine. Se lasă pe foc în jur de 10-15 minute, amestecând din când în când. La final, puneți și pătrunjelul și gătiți încă două minute.

Luați vasul de pe foc, lăsați la răcit pentru aproximativ o oră. Amestecați apoi cu ouăle, feta și brânză tare, dată pe răzătoare. Preîncălziți cuptorul.

Plăcinta se lasă la copt până devine aurie

Întindeți puțin ulei de măsline pe o tavă mai mare și ungeți bine folosind o pensulă, inclusiv pereții laterali. Puneți două-trei foi de plăcintă, apoi adăugați amestecul și întindeți frumos. Asigurați-vă că umplutura de vinete nu este foarte groasă.

Acoperiți amestecul cu una, două foi de aluat și împăturiți în lateral și în colțuri. Ungeți din nou cu puțin ulei de măsline. Folosiți un cuțit ascuțit și tăiați ușor plăcinta în bucățile pe care le veți servi mai târziu. Asigurați-vă că nu atingeți fundul cu cuțitul. Lăsați la copt până când plăcinta devine aurie, iar după ce opriți focul puneți la răcit pentru a o putea tăia ușor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri