Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai simplă rețetă de chec cu portocale. Durează 5 minute să o pregătiți

Cea mai simplă rețetă de chec cu portocale. Durează 5 minute să o pregătiți
Rapiditate, ingrediente simple, savoare – asta caută cei mai mulți oameni atunci când vine vorba de prepararea unui desert. Acest chec cu portocale se pregătește în 5 minute.

Pentru a prepara acest chec cu portocale nu aveți nevoie de mai mult de 5 minute. Prăjitura este extrem de simplu de făcut, iar în plus, toate ingredientele sunt la îndemână. Rezultatul este un chec afânat, deosebit de gustos, cu o culoare superbă, care vă va aminti de vacanțele de vară pe malul Mediteranei.

Recomandarea fermă este să cumpărați portocale din culturi ecologice pentru a prepara această rețetă simplă și rapidă. În compoziția checului cu portocale, fructele sunt integrate cu totul, prin urmare, dacă sunt citrice tratate, coaja va păstra toxinele chiar dacă este spălată.

Ingrediente pentru chec cu portocale

– 1 portocală mare sau 2 mai mici

– 150 g zahăr

– 3 ouă

– 100 ml ulei (pentru un gust mai deosebit, puteți folosi ulei de măsline)

– 270 g făină

– 2 plicuri de praf de copt

– 120 g iaurt

Mod de preparare

Așa cum am arătat, aveți nevoie de numai 5 minute pentru a pregăti checul cu portocale. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius și tapetați cu unt sau hârtie de copt o tavă de chec de mărime medie.

Spălați portocalele și tăiați-le bucăți, cu coajă cu tot. Puneți-le într-un blender, apoi adăugați deasupra și restul ingredientelor: zahărul, ouăle, făina, uleiul, iaurtul. Începeți să blendați. După ce totul s-a amestecat, rezultând un aluat uniform și fin, adăugați și praful de copt.

Puneți aluatul de chec cu portocale în tava pregătită în prealabil și coaceți în cuptorul deja încins, păstrând temperatura de 170 de grade Celsius. Durata coacerii este de 45 de minute. Ideal este, ca la finalul intervalului, să faceți testul cu scobitoarea. Dacă aceasta iese curată din prăjitură, înseamnă că desertul este gata.

Scoateți checul cu portocale cu grijă din tavă și lăsați-l să se răcească lent, la temperatura bucătăriei. În final, înainte de servire, puteți pudra cu zahăr.

Sursa. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri