Simona Ionescu / Redactor Șef

Sorbet de căpșuni cu scorțișoară și lămâie, desertul portughez care vă îndulcește vara. Rețeta se prepară rapid

Sorbet de căpșuni cu scorțișoară și lămâie, desertul portughez care vă îndulcește vara. Rețeta se prepară rapid
Vremea se încălzește pe zi ce trece, iar deserturile răcoritoare încep să fie la mare căutare. Ce spuneți de un delicios sorbet de căpșuni cu scorțișoară și lămâie portughez, a cărui rețetă e foarte simplu de făcut?

Rețeta de sorbet de căpșuni cu scorțișoare și lămâie va deveni preferata tuturor. E un desert răcoritor și sănătos, cu o textură fină și aromată.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un sorbet de căpșuni cu scorțișoară și lămâie, cum doar gospodinele din Portugalia o fac, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g căpșuni proaspete, spălate și curățate de codițe, 100 g zahăr tos, zeama de la o lămâie, coaja rasă de la o jumătate de lămâie.

Vă mai sunt necesare 1/4 linguriță cu scorțișoară măcinată, 100 ml apă, 1 lingură cu miere, frunze de mentă pentru decor.

Mod de preparare

Spălați căpșunile în apă rece, fără a îndepărta codițele, pentru a evita pătrunderea apei în fructe. După scurgere, îndepărtați codițele și tăiați căpșunile în jumătăți și puneți într-un bol. Într-o cratiță mică, combinați apa, zahărul și scorțișoara.

Încălziți la foc mediu, amestecând până ce zahărul se dizolvă complet, apoi puneți zeama și coaja de lămâie. Amestecați foarte bine și fierbeți încă un minut. Lăsați siropul să se răcească la temperatura camerei.

Cum obțineți piureul de căpșuni

Sorbet de căpșuni cu scorțișoară și lămâie, desertul portughez care vă îndulcește vara. Rețeta unui desert răcoritor
Sorbetul de căpșuni portughez, deliciul de care nu vă veți mai despărți în vara asta

În blender puneți siropul răcit alături de căpșuni și mixați până când se transformă într-un piure fin. Dacă vreți ca textura să fie și mai fină, puneți piureul printr-o sită deasă. Adăugați și mierea în piure, amestecând bine cu o lingură de lemn. Puneți piureul într-un vas termorezistent și introduceți în congelator.

Aveți grijă să amestecați bine timp de trei ore, la fiecare jumătate de oră. Scoateți apoi din congelator și lăsați în jur de cinci minute la temperatura camerei să se înmoaie ușor. Formați biluțe cu o lingură de înghețată și așezați în cupe, apoi decorați cu frunze de mentă și felii de căpșuni. Pentru un plus de autenticitate portugheză, presărați peste sorbet un praf de scorțișoară.

Sursă foto: veggiefunkitchen.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *