Pizzicati, fursecurile din inima Italiei. Rețeta unor delicii fragede, umplute cu gem

De ce să alegeți delicatele fursecuri italiene cu gem? Pentru că sunt foarte simplu de realizat, iar gustul nu-l veți uita niciodată. Iată rețeta pe care merită să o încercați chiar astăzi.
Pentru a pregăti un desert atât de bun, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1¾ ceașcă cu făină de toate tipurile, ¼ cană cu amidon de porumb, ½ cană cu zahăr, 1 ou mai mare, ½ cană cu unt nesărat, înmuiat, ½ linguriță cu praf de copt. Mai aveți nevoie de 1 linguriță cu extract de vanilie, 1 linguriță cu coajă de lămâie (opțional), ¼ cană cu gem sau Nutella.
Se combină făina, amidonul de porumb, zahărul, praful de copt și coaja de lămâie într-un bol mare. Se amestecă până se omogenizează complet. Adăugați oul, untul și vanilia. Amestecați folosind un mixer până când se formează un aluat.
Se toarnă aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină și se frământă de câteva ori până când aluatul devine neted. Se formează o bilă din aluat, se înfășoară în folie de plastic și se dă la frigider timp de 1 oră.
Preîncălziți cuptorul. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină. Folosiți un tăietor rotund pentru a decupa fursecurile. Puneți ½ linguriță cu gem sau Nutella în centrul fiecărui fursec, apoi trageți în sus două părți opuse ale fursecului și prindeți-le împreună în centru.
Umeziți degetele și strângeți din nou pentru a le sigila. Puneți fursecurile pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament și coaceți timp de 15-20 de minute. Fursecurile vor avea o culoare palidă, dar partea de jos va deveni ușor aurie. Scoateți din cuptor și transferați pe un platou. Înainte de le pudra cu zahăr pudră, lăsați să se răcească complet.
Folosiți în rețetă zahăr pudră, iar oul trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a se combina așa cum trebuie cu celelalte ingrediente. Unul trebuie să fie moale, dar nu topit, iar extractul de vanilie se poate înlocui cu migale sau orice aromă vă place.
Sursă foto: enzasquailhollowkitchen.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook