Simona Ionescu / Redactor Șef

Pizzicati, fursecurile din inima Italiei. Rețeta unor delicii fragede, umplute cu gem

Pizzicati, fursecurile din inima Italiei. Rețeta unor delicii fragede, umplute cu gem
Mai bune decât orice fursecuri cumpărate de la cele mai în vogă cofetării, fursecurile italiene cunoscute sub denumirea de pizzicati vă fac primăvara mai frumoasă. Rețeta este simplă și extrem de delicioasă.

De ce să alegeți delicatele fursecuri italiene cu gem? Pentru că sunt foarte simplu de realizat, iar gustul nu-l veți uita niciodată. Iată rețeta pe care merită să o încercați chiar astăzi.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un desert atât de bun, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1¾ ceașcă cu făină de toate tipurile, ¼ cană cu amidon de porumb, ½ cană  cu zahăr,  1 ou mai mare, ½ cană cu unt nesărat, înmuiat, ½ linguriță cu praf de copt. Mai aveți nevoie de 1 linguriță cu extract de vanilie, 1 linguriță cu coajă de lămâie (opțional), ¼ cană cu gem sau Nutella.

Mod de preparare

Se combină făina, amidonul de porumb, zahărul, praful de copt și coaja de lămâie într-un bol mare. Se amestecă până se omogenizează complet. Adăugați oul, untul și vanilia. Amestecați folosind un mixer până când se formează un aluat.

Se toarnă aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină și se frământă de câteva ori până când aluatul devine neted. Se formează o bilă din aluat, se înfășoară în folie de plastic și se dă la frigider timp de 1 oră.

Pudrați cu zahăr după ce se răcesc complet

Pizzicati, fursecurile din inima Italiei. Rețeta unor delicii fragede, umplute cu gem
Cele mai bine fursecuri italiene

Preîncălziți cuptorul. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină. Folosiți un tăietor rotund pentru a decupa fursecurile. Puneți ½ linguriță cu gem sau Nutella în centrul fiecărui fursec, apoi trageți în sus două părți opuse ale fursecului și prindeți-le împreună în centru.

Umeziți degetele și strângeți din nou pentru a le sigila. Puneți fursecurile pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament și coaceți timp de 15-20 de minute. Fursecurile vor avea o culoare palidă, dar partea de jos va deveni ușor aurie. Scoateți din cuptor și transferați pe un platou. Înainte de le pudra cu zahăr pudră, lăsați să se răcească complet.

Trucuri pentru cele mai bune fursecuri

Folosiți în rețetă zahăr pudră, iar oul trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a se combina așa cum trebuie cu celelalte ingrediente. Unul trebuie să fie moale, dar nu topit, iar extractul de vanilie se poate înlocui cu migale sau orice aromă vă place.

Sursă foto: enzasquailhollowkitchen.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *