Simona Ionescu / Redactor Șef

Fursecuri italiene cu lămâie și stropi pastel. O rețetă de care nu vă veți mai despărți

Fursecuri italiene cu lămâie și stropi pastel. O rețetă de care nu vă veți mai despărți
Cunoscute și ca fursecuri „italiene cu nod de dragoste”, aceste delicii culinare sunt perfecte în orice moment al zilei. Rețeta se prepară foarte repede și este delicioasă.

Moi, cu aromă de lămâie și stropi pastel, fursecurile italiene nu trebuie să lipsească din casa niciunei gospodine. Rețeta e pur și simplu fantastică!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un asemenea desert super bun, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ unt înmuiat nesărat, ½ cană cu zahăr, 2 ouă mari, 2 linguri cu suc de lămâie, 1 lingură cu coajă rasă de lămâie, 1 linguriță cu extract de vanilie. Mai aveți nevoie de ½ linguriță cu sare (Kosher), 2 căni cu făină, 2 lingurițe cu praf de copt, 2 căni cu zahăr pudră, 1-2 linguri cu lapte.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul și pregătiți o foaie de hârtie de copt. Într-un bol mare adăugați untul la temperatura camerei, extractul de vanilie, sarea (Kosher sau normală) și zahărul. Bateți bine cu mixerul timp de câteva minute până când se transformă într-o cremă deschisă la culoare.

Adăugați ouăle și amestecați până se omogenizează și se combină bine. Puneți apoi făina și praful de copt și amestecați până se combină.

Cum se pregătește glazura de lămâie

Fursecuri italiene cu lămâie și stropi pastel. O rețetă de care nu vă veți mai despărți
Fursecuri italienești pentru toate gusturile

Folosind o lingură, puneți aluatul de fursecuri pe foaia de copt, la distanță de 5 cm unul de celălalt. Se lasă în cuptor timp de 11-15 minute, până când fursecurile se umflă și au o culoare maro auriu deschis. Dacă vă plac fursecurile moi, coaceți timp de 11-12 minute.

Dacă vă plac fursecurile mai crocante, coaceți timp de 15 minute. Lăsați fursecurile să se răcească în timp ce preparați glazura de lămâie. Faceți o glazură simplă de lămâie amestecând într-un bol mic zahărul pudră, sucul de lămâie și extractul de vanilie.

Scufundați fiecare fursec în glazura de lămâie și acoperiți-l cu bomboane mici colorate. Lăsați glazura să se întărească timp de aproximativ 30 de minute, apoi puteți servi.

Trucuri pentru cele mai bune fursecuri

Folosiți ingrediente la temperatura camerei, pentru că veți face un amestec omogen perfect. Nu amestecați prea mult aluatul, acest pas vă asigură că aveți prăjituri umede și nu prăjituri dense și uscate.

Cu o oră sau două înainte de a face aceste fursecuri, scoateți untul din frigider și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei. Untul trebuie să fie moale la atingere. Folosiți întotdeauna hârtie pergament când coaceți fursecurile, pentru a se desprinde ușor din tavă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *