Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă cu brânză, pregătită după o rețetă foarte veche. Cine gustă, nu o uită toată viața

Plăcintă cu brânză, pregătită după o rețetă foarte veche. Cine gustă, nu o uită toată viața
Imaginați-vă o plăcintă aurie, care se topește în gură, dezvăluind o umplutură cremoasă de brânză. Cine gustă din această rețetă tradițională, se va îndrăgosti pe loc.

Această rețetă veche de plăcintă tradițională cu brânză este tot ce aveți nevoie atunci când vreți să impresionați pe cineva sau vă pregătiți de o masă din weekend perfectă, după dulciurile și cozonacul de Paște. Cu doar câteva ingrediente și puțină magie culinară, veți pregăti o plăcintă care va trezi toate simțurile.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara aluatul acestei minunate plăcinte cu brânză, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

8 g drojdie uscată, 200 ml apă caldă, 10 g sare, 10 g zahăr, 30 ml ulei, 400 g făină.

Pentru umplutură vă sunt necesare 3 ouă și 250 g brânză.

Mai aveți nevoie de 2 ouă, 50 ml lapte proaspăt și puțină sare pentru a pregăti sosul.

Mod de preparare

Plăcintă cu brânză, pregătită după o rețetă foarte veche. Cine gustă, nu o uită toată viața
O minunăție de plăcintă cu brânză, preparată după o rețetă veche

Potrivit informațiilor oferite de felicitareata.ro, începeți prepararea plăcintei prin a realiza aluatul. Într-un bol adânc, puneți ingredientele pentru aluat și amestecați foarte bine. Când aluatul începe să întărească, frământați pe masă, apoi puneți într-un loc cald.

Acoperiți cu un șervet curat și lăsați până ce aluatul până își dublează volumul. Din aluat se formează opt bile, iar fiecare dintre acestea se va întinde într-o foaie subțire. Se unge o tavă rotundă cu ulei, se pune umplutura și se continuă până când se termină toate foile.

Stropiți cu puțină apă și înfășurați într-un prosop dacă vreți ca plăcinta să-și păstreze textura moale

Pentru sos, se bat 2 ouă cu un praf de sare și 50 ml de lapte, un amestec care pătrunde între straturi și dă plăcintei acea cremozitate irezistibilă. Se toarnă sosul peste plăcintă și se agită tava ușor, pentru ca foile să se îmbibe foarte bine.

Se introduce plăcinta în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius și se lasă în jur de jumătate de oră, până capătă o crustă rumenă. Dacă doriți ca desertul să-și păstreze textura moale, stropiți cu puțină apă și înfășurați într-un prosop. Dacă vreți să fie crocantă, săriți peste acest pas.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri