Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciorbă tătărească de nuntă, rețeta care face furori

Ciorbă tătărească de nuntă, rețeta care face furori
Tradițiile păstrate de tătari de-a lungul vremii merită lăudate. Iar din ceremonia creării unei familii, nu lipsește ciorba tătărască de nuntă. Rețeta se păstrează din vechime și e un deliciu.

Chiar dacă la nunta tătărască nu se acceptă băuturile alcoolice, ci se prepară o varietate de licori nealcoolice, ciorba tătărască e nelipsită de pe masa de sărbătoare. Merită să încercați rețeta, pentru că e una cu adevărat fantastică.

Ingredientele necesare

Pentru o ciorbă tătărască așa cum se mânca doar pe vremuri, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g carne tocată de vită, 2 cepe, 1 morcov, un păstârnac, 1 pătrunjel, 1 felie de ţelină, 500 g iaurt gras, 200 ml smântână pentru gătit, 50 ml ulei de măsline. Mai sunt necesare 2 roșii decojite pasate, 1 lingură cu bulion, 3 linguri cu paste făinoase, 3 gălbenuşuri, 1 lămâie, sare, piper, câteva frunze de mentă verde, 4 litri apă.

Mod de preparare

Curățați ceapa, tăiați peștișori și căliți în câteva minute în ulei de măsline. Adăugați apoi carnea de vită tocată, dar și sare și piper după gust.

Ciorbă tătărască de nuntă, deliciul de pe masa oaspeților

Se va lăsa pe foc până când constatați că se va albi carnea, iar ceapa va deveni sticloasă. Se pun roșiile pasate sau bulionul și se mai lasă pe foc până când scade aproape tot lichidul. Se pun patru litri de apă dar și rădăcinoasele întregi. Pentru ca acestea să fiarbă mai ușor se vor cresta în mai multe locuri. Se lasă la fiert până când legumele s-au fiert.

La final se adaugă lămâia și menta tocată

Scoateți legumele, pasați foarte bine și turnați din nou în oală. Adăugați și pastele făinoase și mai lăsați la fiert încă un sfert de oră. Amestecați bine iaurtul gras cu smântâna și adăugați ușor în ciorbă. Se mai lasă la fiert încă cinci minute. După ce ați stins focul puneți și gălbenușurile amestecate cu câteva linguri cu zeamă din ciorbă. La final, adăugați și zeama de lămâie alături de mentă. Pentru ca ciorba să nu fie uitată niciodată, puneți alături și un ardei iute murat.

Sursă foto: articlewedding.com, www.gardaculinara.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre