Simona Ionescu / Redactor Șef

Pui cu smântână. O rețetă rapidă din Bucovina

Pui cu smântână. O rețetă rapidă din Bucovina
Se spune că dacă ajungi în Bucovina, îți dorești să te întorci cât mai curând și nu numai pentru zona frumoasă și oamenii primitori, ci și pentru preparatele culinare tradiționale estrem de delicioase și foarte apreciate.

O rețetă rapidă și delicioasă din Bucovina este cea de pui cu smântână. Puiul cu smântână ca-n Bucovina se prepară puțin altfel decât în restul zonelor, țării. Carnea mai întâi se fierbe pentru a-și degaja întreaga savoare în supă, apoi se prăjește, iar supa se folosește ulterior pentru a definitiva gustul preparatului.

Pui cu smântână – ingrediente:

pulpele și pieptul de la un pui de curte, sare și piper, 1,5 l de apă, 2-3 linguri de făină, 2 cepe, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 3-4 căței de usturoi, 400 gr smântână fermentată, ulei pentru prăjit, pătrunjel verde

Mod de preparare

Pulpele și pieptul de pui, porționate, se pun la fiert în apă cu sare. Se adaugă o ceapă curățată și tăiată în sferturi, morcovii curățați și tăiați în bucăți mari și rădăcina de pătrunjel curățată și tăiată grosier. Se lasă ingredientele să fiarbă până se pătrunde carnea de pui, înlăturând spuma care se formează.

Se scoate carnea de pui, se lasă să se tempereze, se tamponează cu prosoape de hârtie, apoi se prăjește în ulei încins. Când este frumos rumenită pe toate părțile, se scoate carnea din ulei. În locul ei se adaugă o ceapă tocată și 2 căței de usturoi. Se lasă ceapa să se călească bine, până devine sticloasă. Apoi se adaugă făina și se amestecă bine până absoarbe tot uleiul.

Se adaugă, treptat din supa de pui fierbinte, strecurată și se amestecă intens până rezultă un sos consistent. Apoi se adaugă smântâna, se omogenizează bine compoziția și se adaugă carnea, precum și 1-2 căței de usturoi pisați, sau dați pe răzătoare. Se mai potrivește gustul deliciosului pui cu smântână ca-n Bucovina cu sare și piper, iar după stingerea focului se adaugă verdeață tocată.

Sursa: Chefi la cuțite

Boris Johnson și-a planificat a treia nuntă. Cine sunt cele trei femei din viața lui

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre