Tartă cu dovlecei și brânză rasă. Rețetă rapidă

Tartă cu dovlecei și brânză rasă. Rețetă rapidă
Dacă vrei un fel de mâncare fără carne, încearcă această tartă cu dovlecei și brânză rasă. Nu vei regreta.

Această tartă cu dovlecei și brânză rasă poate fi o alegere excelentă dacă te-ai săturat de mâncărurile cu carne, sau de cele grele. Este rapidă de făcut și sănătoasă, iar musafirii vor cere cu siguranță încă o porție. În plus, dovleceii sunt hrănitori și au o mulțime de beneficii.

Dovlecelul conține substanțe active atât în miez, cât și în coajă. De aceea este bine să le consumi împreună, mai ales fiindcă și coaja se gătește foarte ușor. Dovleceii au puține calorii și conțin peste 90% apă, atunci când sunt proaspeți.

Ingrediente tartă cu dovlecei și brânză rasă:

350 grame de dovlecei mici, tăiți în felii pe lungime sau rondele

un pachet de 500 grame de foietaj congelat

3 linguri de pesto din roșii uscate

4 linguri cu felii de ardei bulgărești marinați (ardei care nu sunt iuți)

50 grame de brânză cheddar rasă

puțin ulei de măsline

puțină făină

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul al 220 de grade Celsius. Așază feliile de dovlecel pe o tavă intinsă pentru copt, unge-le cu ulei pe ambele părți și asezonează. Bagă-le la cuptor și lasă-le timp de cinci minute, până când se rumenesc puțin.

Întinde aluatul decongelat pe o baltul de lucru presărat cu puțină făină, apoi taie marginile pentru ca aluatul să aibă în jur de 30cm x 15cm. Așază aluatul pe o tavă de copt unsă cu puțin ulei.

Realizează o margine de aproximativ 2 cm de jur împrejurul aluatului. Unge marginile cu puțin ou bătut. Cu o furculiță, înțeapă baza aluatului, apoi întinde pesto-ul de roșii pe el. Adaugă feliile de dovlecei pe care să le aranjezi cu grijă pe baza aluatului, apoi presară uniform ardeii marinați deasupra. Presară brânza rasă. Pune tarta la cuptor și las-o la copt aproximativ 20 de minute, până când devine aurie. Taie în felii și servește fierbinte cu o salată verde.

Foto: Facebook

Chiftele din mazăre cu pesmet. Rețetă extrem de gustoasă