Chiftele din mazăre cu pesmet. Rețetă extrem de gustoasă

Acestă rețetă de chiftele din mazăre cu pesmet este foarte ușor și rapid de preparat. Poate fi un mod de a mânca atât gustos, cât și sănătos. Mazărea conține destul de puține calorii, la 170 de grame consumate, se asimilează doar 62 de calorii. Aproximativ 70% dintre aceste calorii provin din carbohidrați, restul sunt date de proteine și de o cantitate mică de grăsimi.
În plus, mazărea conține multe vitamine și minerale, dar și o cantitate importantă de fibre. Mazărea este considerată a fi un aliment esențial pentru buna funcționare a organismului, mai ales că aceasta este o sursă importantă de proteine. Un consum ridicat de proteine crește nivelul anumitor hormoni din corp care au rolul de a reduce apetitul. Proteinele lucrează împreună cu fibrele pentru a menține mai mult timp senzația de sațietate. Totodată, un consum constant de proteine ajută la întărirea musculaturii și menține sănătatea sistemului osos.
100 g mazăre proaspătă
50 g morcov
50 g porumb
50 g năut
câteva frunze de mentă
un ou mare
pesmet sau panko (pesmeț japonez) pentru prăjit
sare și piper
Clătește mazărea și porumbul, curață și taie morcovul în cubulețe mici, fierbe năutul și îndepărtează-i pielițele.
Pune toate legumele într-un bol și zdrobește-le ușor cu o ustensilă pentru piure. Nu transforma compoziția într-o pastă, ci păstrează bucăți de legume, pentru o textura crocantă.
După ce ai amestecat legumele, bate oul și încorporează-l în compoziție. Toacă menta mărunt și pune-o și pe ea în mixul pentru chifteluțe.
Formează bile rotunde, de aceeași mărime. Pune pesmetul sau panko într-o farfurie, alături de sare și piper.
Amestecă bine, apoi trece fiecare chifteluță prin acest mix.
Poți prăji chiftelele într-o tigaie, în ulei de floarea soarelui, sau le poți prepara la cuptor, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Serviți cu o salată de vară.
Sursă: Facebook / andreearaicu.ro
Eliza Gavrilescu s-a alăturat echipei editoriale Rețete şi Vedete în 2024, aducând cu ea peste un deceniu de experiență în presă. A colaborat și cu site-urile evz.ro și infoactual.ro. De-a lungul carierei, Eliza s-a remarcat prin modul echilibrat în care abordează subiectele, dar și prin seriozitatea și respectul față de public. Profesionalismul și atenția ei pentru corectitudinea informației se regăsesc constant în materialele pe care le semnează.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook