Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova. Rețeta se face imediat

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova. Rețeta se face imediat
Ingrediente puține, și timp de preparare rapid. Numai avantaje. Dacă vrei să mănânci o delicioasă tocăniță de porc făcută simplu și rapid, atunci tot ce ai de făcut este să pui tigaia potrivită la încins și să te apuci de treabă.

Tocăniță delicioasă, făcută ca-n Moldova. Rețeta se face imediat, cu ingrediente puține.  Avantajul rețetei de tocăniță de porc este faptul că este accesibilă la preț, se face rapid, cu ingrediente puține, este extrem de gustoasă și totuși are puține calorii. În plus, o poți servi cu pâine, cu murături sau cu un piure pufos.

Rețetă de tocăniță delicioasă – ingrediente

5-6 cepe medii, 700 gr. pulpă de porc (sau orice alt tip de carne de porc preferi), câțiva căței de usturoi, un praf de zahăr, o lingură sau două de boia dulce, sare și piper, bulion sau sos de roșii, o lingură de ulei

Cum se face super rețeta de tocăniță de porc

Începem totul prin a felia sau toca ceapa cât mai fin. O punem apoi la călit, într-o lingură sau două de ulei.  Tăiem carnea de porc în cuburi sau fâșii de dimensiunea dorită și adăugăm peste ceapa care între timp a devenit sticloasă. Se adaugă un strop de apă și se lasă la gătit. Când carnea începe să devină ceva mai moale se adaugă sosul de roșii sau bulionul, se amestecă pentru uniformizare și se lasă la gătit, la foc mic.

Abia spre final vom „drege” sosul de la tocănița noastră de porc cu boia de ardei dulce, sare și piper, un praf de zahăr și niște usturoi pisat, totul după gust. Gustați și potriviți aromele, în funcție de preferințe. Când carnea s-a gătit suficient de bine se închide focul și apoi se servește totul cu garnitura dorită. Puteți alătura tocăniței pireu sau cartofi copți. Sau orice altceva vă place.

De asemenea, pentru a o pregăti, puteți folosi o tigaie cu strat special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă și previne lipirea alimentelor. În acest caz nu e nevoie să folosiți mult ulei, iar ceapa sau carnea s-au gătit perfect.

Sursa: Chefi la cuțite

Rețetă bomboane Raffaello. Rapid și simplu, cu lapte praf

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre