Rețetă bomboane Raffaello. Rapid și simplu, cu lapte praf

Rețetă bomboane Raffaello. Rapid și simplu, cu lapte praf
Rețeta de bomboane Raffaello cu lapte praf este extrem de simplă. Ai nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui și timpul de preparare este foarte scurt.

Pentru rețeta de bomboane Raffaello trebuie doar să amesteci toate ingredientele și să formezi biluțele (bomboanele) decât să faci compoziția pentru care, practic nu trebuie decât să amesteci ingredientele între ele și atât.

Ingrediente

-200 grame de unt la temperatura camerei

-200 zahar pudra

-100 grame de fulgi de nucă de cocos

-200 grame de lapte praf

-o lingură cu esență de migdale

-100 grame de nucă de cocos pentru tăvălit

-migdale sau nuci pentru interior

Extra: cacao dacă vrei sa le colorezi.

Mod de preparare

Untul, la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul până acesta din urmă se topește. Se adaugă laptele praf și 100 grame de nucă de cocos. Amestecă totul bine până se leagă și se formează un aluat compact. Acesta se dă la rece pentru 30 de minute.

După ce se întărește puțin cât stă la frigider, se iau cantități mici de aluat și se modelează cu ajutorul mâinilor în biluțe de mărimea unei nuci. Acestea se vor tăvăli apoi prin restul de nucă de cocos și se voe așeza în hârtiuțe speciale pentru bomboane. 

De asemenea, se pot pune în interiorul acestora și bucăți de nuci, migdale etc. Se dă la rece și apoi se servește.

Sursă: lecturisiarome.ro

Misterul unui topor vechi de 4000 de ani, dispărut fără urmă. S-a întâmplat în Argeș