Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant

Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant
Gustoasă și hrănitoare, dar și frumos colorată,  această supă cremă poate fi un excelent fel principal, la orice masă, chiar și de sărbătoare.

Cu o Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant nu veți da greș la nicio masă. Mai e puțin timp până apare mazărea proaspătă în grădini. dar până atunci puteți exersa cu mazăre congelată.

Ingrediente Supă cremă de mazăre cu mentă

800 g mazăre congelată, unt de cocos, 200 ml lapte de cocos, 150 g bacon feliat, 200 g parmezan Grana Padano, mentă proaspătă, sare de mare sau sare roz de Hymalaya, piper boabe multicolor, piper măcinat, 1 l supă de legume, ardei iute chilli flakes, 1 căpățână usturoi, 2 cepe albe, pâine proaspătă neagră sau neagră cu semințe

Mod de preparare

Se pun la fiert legume pentru supă cremă, sau supa de legume gata făcută. Când dă în clocot se amestecă mazărea prefiartă și se lasă până mai dă o dată în clocot. Se ridică de pe foc.

Între timp, se trage la tigaie baconul până devine crocant și se pune deoparte. La blender se dă mazărea cu supa în care a fiert, se pune laptele de cocos, sare și piper și câteva frunze de mentă. După ce s-au amestecat și pasat bine se mai pune o dată la foc mic. Astfel aromele se răspândesc în mixtură mai eficient. Dacă în procesul de amestecare au rămas coji de la mazăre se trece toată supa prin strecurătoarea de paste.

Se toarnă în farfuriile adânci, se ornează cu frunze de mentă și lapte de cocos, iar fâșiile de bacon se așează câte trei în fiecare farfurie. Separat, lângă farfurie, vor fi două felii de pâine neagră prăjită, acoperite cu ceapă călită și parmezan răzuit, condimentate cu piper proaspăt sare roz și fulgi de chilli.

Sursa: Chefi la cuțite

Românul Sebastian Stan s-a transformat în Tommy Lee, fostul soț al Pamelei Anderson. Cum a fost posibil. FOTO

Recomandarile noastre