Perfectă pentru un prânz de toamnă delicios, o tocană de vinete cu gogoșari și carne de porc e bogată în ingrediente care hrănesc din plin corpul.
Ingrediente pentru Tocană de vinete cu gogoșari și carne de porc
1 kg carne macră de porc, puțină afumătură de porc, 2-3 vinete mici, 3-4 gogoșari, 1 ceapă, 200 g ghebe murate, 7-8 căței de usturoi, 250 g roșii cherry, cimbru, sare și piper, 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se porționează carnea de porc, se condimentează cu sare și piper, se rumenește pe toate părțile, apoi se prepară înăbușit, la foc încet, într-un vas cu puțin ulei. Se adaugă și cățeii de usturoi cu coajă cu tot. Aceștia vor aromatiza plăcut bucățile de carne. Se mai adaugă și o crenguță de cimbru, pentru un plus de aromă.
Carnea de porc se prepară cam într-o oră și 30 de minute, timp în care se mai stropește cu apă fierbinte, din când în când, pentru a deveni fragedă. Se mai asezonează spre final cu sare și piper.
Separat, în alt vas, se călesc legumele tocate grosier, împreună cu puțină afumătură de porc. Se asezonează cu sare, piper și cimbru și se vor adăuga peste carnea deja preparată. Tot atunci, se adaugă și ghebele murate ce vor da un gust ușor acrișor tocanei de vinete cu gogoșari și carne de porc.
Este o mâncare de toamnă foarte gustoasă ce merită preparată acum când tarabele piețelor abundă de legume proaspete.
Sursa: Chefi la cuțite
Ultimele noutăți despre Prințesa Latifa din Dubai. Cine a cerut intervenția ONU pentru salvarea tinerei ţinută prizonieră
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook