Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimele noutăți despre Prințesa Latifa din Dubai. Cine a cerut intervenția ONU pentru salvarea tinerei ţinută prizonieră

Ultimele noutăți despre Prințesa Latifa din Dubai. Cine a cerut intervenția ONU pentru salvarea tinerei ţinută prizonieră
Ultimele noutăți despre Prințesa Latifa din Dubai nu sunt deloc îmbucurătoare. Aceasta e ținută prizonieră chiar de către tatăl său și, se pare, e într-un imens pericol. Se pare că i se dorește pur și simplu moartea.

Au devenit publice ultimele noutăți despre Prințesa Latifa din Dubai, după ce avocatul acesteia a cerut intervenția ONU pentru salvarea tinerei ţinută prizonieră de tatăl ei. Avocatul prințesei din Dubai susține că paznicii i-au dat lame de ras cu un scop. Acela de a se sinucide. Prințesa este ținută în captivitate de tatăl ei, conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Gardienii i-au plasat lame de ras în cameră

Avocatul ei, David Haigh, vrea ca ea să fie adusă în Marea Britanie și a dezvăluit că a recurs la apelarea liniei de asistență NHS 111.  Avocatul pentru drepturile omului a lucrat cu prințesa de ani de zile, şi a declarat că s-a confruntat cu un calvar teribil. El a susținut: „Prinţesa Latifa a fost ținut pentru prima dată într-o închisoare din deșert numită Al Awir.

„Dar în mai 2018 a fost mutată într-o vilă lângă plajele turistice și hotelul de șapte stele Burj Al Arab. Este păzită de poliția din Dubai.  În fiecare zi, cei 30 de polițiști fac tot posibilul pentru a-i face viaţa calvar. Haigh susține că gardienii au plasat în cameră lame de ras. Cu scopul ca aceasta să-şi pună captăt zilelor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky News (@skynews)

Avocatul consideră că acest lucru se întâmpla la câțiva pași de plajele turistice extrem de populare din Dubai. Unde vedetele și influencerii britanici își petrec regulat vacanța și postează fotografii pe Instagram.

Noi dezvăluiri despre Prințesa Latifa din Dubai!

Dezvăluirile vin după ce prietenii prințesei, în vârstă de 35 de ani, au declarat că nu știu dacă mai este în viață. Au trecut aproape doi ani de când au apărut zvonuri că ar fi fost răpită de comandouri loiale tatălui ei. De șase luni, prințesa nu a mai comunicat cu apropiaţii ei. Eliberarea cererilor de ajutor înregistrate în secret – filmate anul trecut – a stârnit temeri cu privire la Prinţesa Latifa.

Singurul răspuns al familiei sale a venit vineri într-o declarație în care susținea că este „îngrijită acasă”. Dar nu au oferit informații despre sănătatea sa sau dovada că este în viață.

În această săptămână, avocații vor solicita în mod oficial ca secretarul de externe Dominic Raab să pună sub sechestru bunurile tatălui ei. În temeiul puterilor acordate guvernului prin noua legislație britanică privind drepturile omului. Acestea includ prețioasele grajduri Godolphin din Newmarket. Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat în acest weekend că America monitorizează îndeaproape criza.

Pe de altă parte, campania Free Latifa solicită liderilor mondiali să „intervină urgent” și să asigure eliberarea în siguranță a prințesei. Organizația Națiunilor Unite i-a scris vineri lui Haigh afirmând că vor „identifica o dată potrivită” pentru o întâlnire pe această temă.

Haigh a spus: „La reuniunea ONU le voi reda noi videoclipuri secrete despre Latifa, astfel încât să aprecieze gravitatea situației. Nu au arătat niciun grad de urgență deşi viața ei este într-un pericol mare. Trebuie adusă într-o țară sigură, cea mai bună alegere ar fi Marea Britanie”.

Haigh a susținut că prințesei Latifa i s-au refuzat îngrijirile medicale de către gardieni: „Paznicii i-au refuzat orice tratament medical. Nu i-au acordat nicio îngrijire în perioada de trei săptămâni cât a fost extrem de bolnavă. Nu au permis medicilor să intre la ea în cameră, scrie Express, citat de Evenimentul Zilei.

Sursa foto: Instagram

Horoscop Minerva – 22 februarie. Racii trebuie să-și concentreze energia spre domeniul financiar

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre