Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta celei mai populare prăjituri poloneze. Varianta clasică a Elwirei Petre

Rețeta celei mai populare prăjituri poloneze. Varianta clasică a Elwirei Petre
Cheesecake-ul a ajuns să fie la mare căutare nu doar în Polonia, ci în toată lumea, iar românii adoră acest desert. Rețeta cheesecake-ului clasic al Elwirei Petre, soția dansatorului Mihai Petre, va fi adorată în egală măsură de cei mari și de cei mici.

Sunt o mulțime de variante în care se poate prepara un cheesecake delicios. Iată cum pregătește Elwira Petre un astfel de desert gustos, după rețeta clasică.

Ingredientele necesare

Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti un cheesecake ca în Polonia sunt: 1,5 brânză dulce de vaci, grasă, 200 g unt topit, 8 ouă, 200 g zahăr fin, 2 plicuri cu budincă de vanilie, 1 lingură cu făină și extract de vanilie.

Mod de preparare

Amestecați ouăle cu zahărul, apoi turnați totul peste brânza de vaci și amestecați în continuare până se omogenizează totul. Puneți apoi untul topit, budinca de vanilie, făina și extractul de vanilie. Amestecați foarte bine și puneți totul într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt.

Când prinde o crustă frumoasă, preparatul este gata. Lăsați să se răcească, apoi așezați într-un alt vas, pudrați cu zahăr și decorați cu portocale. Este atât de gustos, încât nu va mai rămâne nimic în farfurie.

Cheesecake cu ciocolată

Un desert îndrăgit este și cheesecake-ul cu ciocolată. Aveți nevoie de 150 g biscuiți digestivi, 1 lingură cu zahăr pudră, 45 g unt topit, 150 g ciocolată neagră, 120 ml smântână, 2 lingurițe cu pudră de cacao, 200 g cremă de brânză, 120 g zahăr pudră.

Mod de preparare

Rețeta celei mai populare prăjituri poloneze, preferata românilor. Varianta clasică a Elvirei Petre
Cheesecake cu ciocolată, un deliciu culinar

Zdrobiți biscuiții digestivi sau mixați-i într-un robot de bucătărie, apoi puneți într-un castron împreună cu zahărul și untul și amestecați. Ungeți cu unt și tapetați o formă și turnați amestecul de biscuiți. Se lasă la frigider timp de 30 de minute.

Topiți ciocolata, apoi lăsați să se răcească ușor. Bateți smântâna într-un castron mare cu ajutorul unui mixer până când se formează vârfuri moi, apoi se încorporează pudra de cacao. Bateți crema de brânză și zahărul împreună, apoi încorporați amestecul de smântână și ciocolata răcită.

Lăsați la congelator pentru două ore

Repartizați amestecul de cheesecake peste baza de biscuiți, nivelând cu dosul unei linguri. Introduceți la congelator și lăsați până se întărește. Scoateți din formă și lăsați la temperatura camerei înainte de a servi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri