Simona Ionescu / Redactor Șef

O idee de cină ca într-un restaurant de lux. Rețeta e super-ușoară

O idee de cină ca într-un restaurant de lux. Rețeta e super-ușoară
Această tartă cu cartofi și ceapă caramelizată este pur și simplu delicioasă. Arată ca la un restaurant de lux și, după cum ați citit deja, conține ingrediente cât se poate de banale.

Rezultatul însă este surprinzător, la fel ca și aspectul. Această idee de cină, demnă de un restaurant de lux, se prezintă sub forma unor straturi de cartofi subțiri care pur și simplu se topesc în gură, ceapă caramelizată dulce, brânză și cimbru.

Ingrediente pentru tartă cu cartofi și ceapă caramelizată

– 2 cepe (ideal din cele cu coajă maronie), tăiate subțire

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 cartofi mari, tăiați subțire (cu răzătoare tip mandolină)

– 3 linguri unt nesărat, topit

– 2 linguri cimbru tocat

– 1 cană brânză rasă (poate fi cheddar, jumătate, sau orice altă brânză, ideal una cu aromă mai puternică, iar restul mozzrella sau altă brânză care se topește frumos)

– 1/3 cană parmezan ras (opțional)

– Sare, piper

– 1 foaie de aluat fraged pătrat de 30 cm, ușor înghețat

– 1 ou

Pentru salată

– 1 ceapă roșie, tăiată subțire

– O mână mare de frunze de pătrunjel, rupte

– Suc proaspăt de lămâie

Cum se prepară rețeta de cină din ingrediente banale care arată ca într-un restaurant de lux

Începeți cu ceapa. Puneți 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță medie, cu fund gros, împreună cu cepele tăiate și sare. Amestecați bine, apoi puneți cratița pe aragaz, la foc mediu, acoperiți cu un capac și lăsați să se gătească 3 minute, până când ceapa începe să-și lase zeama și să se înmoaie. După 3 minute, amestecați și puneți din nou capacul, continuând să gătiți încă 3 minute. Apoi, îndepărtați capacul și lăsați să se gătească încă 10 – 15 minute, până ceapa se caramelizează și devine aurie, dar totuși moale. Puneți deoparte.

Tăiați cartofii rondele cu o mandolină. Amestecați apoi cartofii tăiați subțire cu trei sferturi din cantitatea de ceapă caramelizată, adăugând untul, cimbrul, puțină sare și piper. Puneți deoparte.

Așezați aluatul tip foietaj pe o bucată mare de hârtie de copt. Puneți jumătate din amestecul de cartofi, lăsând o margine de 3 cm din aluat nefolosită. Adăugați jumătate din cantitatea de brânză, apoi restul de cartofi. Puneți deasupra restul de brânză și ceapa caramelizată rămasă.

Pliați apoi marginile aluatului peste cartofi, ungeți cu ou bătut și transferați totul într-o tavă de copt. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 210°C și lăsați să se coacă aproximativ 45 – 50 de minute.

Între timp, preparați salata cu care veți servi delicioasa tartă, ca la restaurant. Amestecați ceapa roșie, frunzele de pătrunjel, sucul de lămâie, puțin ulei de măsline și un praf de sare într-un bol.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri