Simona Ionescu / Redactor Șef

Ideea de mic dejun care satură întreaga familie. E perfectă după sărbători

Ideea de mic dejun care satură întreaga familie. E perfectă după sărbători
Micul dejun rămâne cea mai importantă masă a zilei, indiferent că au trecut sărbătorile și nu avem chef să gătim. O idee de preparat care satură întreaga familie e perfectă în zilele leneșe de după sărbători, când nu vrem să petrecem mult timp în bucătărie.

Această idee de mic dejun consistent, care se prepară în numai câteva minute, este perfectă după sărbători. Rețeta e consistentă, va sătura întreaga familie. În plus, ingredientele sunt la îndemână, iar timpul de pregătire este extrem de scurt.  E un fel de omletă pentru leneși sau oameni grăbiți.

Ingrediente pentru omleta de mic dejun

– Ouă (6 mari)

– Unt (2 linguri, tăiate cubulețe)

– Brânză cheddar  sau alt tip de brânză pe care îl aveți în casă (1 cană, rasă)

– Bacon sau alte mezeluri  (½ cană, mărunțit)

– Pătrunjel (¼ cană, tocat)

– Zucchini sau dovlecel (½ cană, tăiat cuburi)

– Ardei gras (½ cană, tăiat cuburi)

– Roșie (1 medie, tăiată subțire)

– Oregano uscat (1 linguriță)

– Sare și piper negru: după gust

– Brânză mozzarella (½ cană, rasă)

– Fulgi de ardei iute (½ linguriță, opțional)

Mod de preparare

Aveți nevoie de o tigaie largă care poate intra în cuptor sau de orice alt vas încăpător și antiaderent pentru a prepara rețeta. Preîncălziți cuptorul la 190°C. într-un bol, bateți ușor ouăle până când sunt bine amestecate. Opțional, dacă nu vreți să faceți asta, le puteți pune direct în tigaie. Distribuiți deasupra ouălor, uniform, cuburile de unt, apoi presărați deasupra brânza Cheddar, baconul și pătrunjelul. Adăugați zucchini tăiat cuburi, ardeii grași și feliile de roșie, fiind atenți să distribuiți ingredientele uniform pe toată suprafața. Condimentați cu oregano, sare și piper.

Apoi adăugați deasupra brânza mozzarella rasă și fulgii de ardei iute. Puneți tava sau vasul cu omleta în cuptor și coaceți timp de 30 de minute, sau până când ouăle sunt complet gătite, iar partea superioară devine aurie și se formează o crustă apetisantă de brânză coaptă. Lăsați omleta să se răcească puțin înainte de a o tăia și servi, decorată cu pătrunjel verde tocat fin.

Sursa: Instagram / Foody frontier

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri