Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru aperitive din omletă de cartofi cu zucchini şi ciuperci

Rețetă pentru aperitive din omletă de cartofi cu zucchini şi ciuperci
Nu știm ce mai gătiți voi, pe căldurile astea, dar Liana Sabău, bloggerul nostru culinar, a gătit noaptea și a fotografiat ziua.

Reţeta nu e complicată şi o găsiţi detaliată, cu fotografii în paşi, pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.  Aperitive din omletă de cartofi cu zucchini/dovlecei și ciuperci,  e, de fapt, o omleta la cuptor, o frittata. În doar 10 minute la cuptor e gata.

Ingrediente:

300g cartofi,
1 ceapa roşie,
6 ouă,
100g ciuperci champignon SunFood,
1 zucchini/dovlecel,
sare şi piper mozaic din râşnitele Kotanyi,
1 lingură condimente pentru legume Nouvelle Cousine, Kotanyi
roşii cherry,
bagheta tăiata felii.

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri. Ceapa se curăţă şi se taie rondele. Ciupercile fierte se limpezesc şi se storc. Zucchini se spală, se şterge şi se taie felii, iar fiecare felie se taie în cruce, rezultând 4 triunghiuri. Spargeţi cele 6 ouă si bateţi-le bine, ca pentru omletă. Asezonaţi cu piper mozaic proaspăt râşnit din râşniţa Kotanyi şi o lingură de condimente pentru legume Nouvelle Cousine, Kotanyi.

Se încinge ulei de floarea soarelui într-o tigaie şi se rumenesc feliile de cartofi, câte o porţie o dată, apoi se scot pe prosoape de hârtie ca să se scurgă de ulei şi se condimentează. Se acoperă, pentru a nu se usca şi întări. Într-o altă tigaie se pun două, trei linguri de ulei de floarea soarelui și se căleşte ceapa roşie până devine violet-dacă aveţi albă, o căliţi până devine aurie-şi adăugaţi ciupercile.

După ce-şi lasă apa, adăugaţi şi feliile de zucchini, apoi amestecaţi. Nu lăsaţi pe foc mai mult de 3 minute, altfel  dovlecelul va fi prea moale. După 3 minute, feliile de dovlecel trebuie să rămână ferme. Puneţi hârtie de copt într-o tava de cuptor rotundă, aşezaţi feliile de cartofi, răsturnaţi ceapa cu ciupercile şi dovlecelul şi turnaţi cele 6 ouă bătute. Daţi la cuptor 10-15 minute până când se rumeneşte frumos. Verificaţi după 10 minute cu o scobitoare dacă omleta e făcută şi dacă nu e, mai lăsaţi-o 5 minute.

Se scoate, se lasă la răcit, apoi se taie în pătrăţele. Feliile de bagheta se taie în jumătate, se freacă cu un căţel de usturoi, dacă vreţi, sau cu nimic, pot rămâne simple şi se fixează două pătrăţele de omletă cu o ţepuşă pentru aperitive. Se decorează cu jumătăţi de roşii cherry sau cu felii de castravete. Se pot servi atât calde, cât şi reci. Sunt bune de luat la un picnic, dar si servi la o petrecere.

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2015/08/aperitive-din-omleta-de-cartofi-cu.html

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre