Simona Ionescu / Redactor Șef

Omletă la cuptor, cea mai simplă și gustoasă rețetă

Omletă la cuptor, cea mai simplă și gustoasă rețetă
Dacă faceți parte din categoria celor care adoră omleta, e momentul să încercați cât mai repede omleta la cuptor. Rețeta durează câteva minute, iar gustul e divin.

Omleta la cuptor nu îngrașă, se prepară în doi timpi și trei mișcări și este un mic dejun excelent. Iată rețeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minunată omletă la cuptor, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 8 ouă mari, 1 cană cu lapte, ½ cană cu brânză Cheddar mărunțită, ½ cană cu brânză mozzarella mărunțită, șuncă tăiată cubulețe, în funcție de preferințe. Vă mai sunt necesare 1 lingură cu ceapă tocată mărunt, ½ linguriță cu sare.

Mod de preparare

Ungeți un vas de copt cu unt. Bateți ouăle și laptele într-un bol. Amestecați cu cheddar, mozzarella, ceapă și condimente. Puneți totul în tavă și introduceți la cuptor, fără capac, până se întărește, în jur de 20 de minute.

Beneficiile oului pentru sănătate

Omletă la cuptor pentru dimineți perfecte

Potrivit oamenilor de știință, ouăle sunt consumate de mii de ani și reprezintă o sursă bună de proteine și vitamine, cu o condiție: să fie consumat cu moderație și să gătiți corespunzător. Proteinele din ouă ajută la menținerea și repararea țesuturilor corpului, inclusiv a mușchilor.

Acestea conțin vitamine și minerale care sunt necesare pentru ca sistemul nervos și creierul să funcționeze perfect. Dar și multe dintre substanțele nutritive de care organismul are nevoie pentru a produce energie.

Vitamina B12, vitamina A și seleniul conținut de ouă sunt esențiale pentru menținerea sănătății sistemului imunitar. De asemenea, colina din ouă joacă un rol important în descompunerea aminoacidului homocisteină, care poate contribui la apariția bolilor de inimă.

Ouăle ajută la sănătatea ochilor

Ouăle conțin și folat, care poate ajuta la prevenirea dizabilităților congenitale. Excelente pentru sănătatea ochilor, ouăle conțin și luteină care ajută la prevenirea degenerescenței maculare, principala cauză a orbirii legate de vârstă.

Alte vitamine din ouă promovează, de asemenea, o vedere bună. Proteinele din ouă pot ajuta oamenii să se simtă sătui pentru mai mult timp. Acest lucru poate reduce nevoia de a lua gustări și de a reduce aportul caloric general al unei persoane. Unele vitamine și minerale din ouă ajută la promovarea sănătății pielii și la prevenirea degradării țesuturilor corporale.

Sursă foto: www.allrecipes.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre