Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta care te face să plângi de fericire: „Lacrimi de pui”

Rețeta care te face să plângi de fericire: „Lacrimi de pui”
Când temperaturile sunt fierbinți și mâncărurile trebuie să fie cât mai ușor de pregătit. Ce spuneți de o rețetă extraordinară de lagrimitas ca la mama lor? Prietenii vor mai cere încă o porție de -în traducere - „lacrimi de pui”!

Sunt atât de bune, încât cu greu cineva poate rezista rețetei de Lacrimi de pui. În plus, se prepară și foarte repede și sunt foarte sățioase.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti gustoasele Lacrimi de pui, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 piepți de pui, 1 cățel de usturoi, sucul unei lămâi mai mari, 1 ou, pesmet, pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare

Delicioasele lacrimi de pui

Asemănătoare celebrelor nuggets iubite de toată lumea, lacrimile de pui vă vor merge la suflet. Se prepară foarte ușor și sunt atât de bune încât veți repeta rețeta. Pentru început, feliați pieptul de pui și tăiați în bucăți mici, pe lungime.

Zdrobiți bine usturoiul și amestecați cu sucul de lămâie. Tocați mărunt pătrunjelul și puneți peste usturoi, apoi amestecați din nou. Această minunăție se va turna peste bucățile de pui și se lăsa la marinat o noapte întreagă.

Treceți fiecare lacrimă de pui prin ou și pesmet

A doua zi scurgeți puiul, puneți sare și piper, după gust și treceți prin oul pus într-o farfurie și pesmetul în alt bol. Dați preparatul prin ou și pesmet și prăjiți în ulei. Vor fi gata când sunt rumenite. Puneți pe o hârtie absorbantă pentru ca uleiul în plus să fie eliminat. Lacrimile de pui se vor consuma cu ketchup, muștar, cremă de usturoi sau alte sosuri nemaipomenite.

Sos romesco, un deliciu

Sosul romesco, excelent pentru preparatele din pui

Delicioasele lacrimi de pui vor avea un gust desăvârșit, dacă veți pregăti și un sos romesco. Pentru început amestecați 4 roșii decojite cu câțiva căței de usturoi. Adăugați ulei de măsline și introduceți în cuptor până se caramelizează.

Puneți la prăjit în puțin ulei 40 g alune și 40 g migdale și lăsați timp de cinci minute. Pisați apoi aceste ingrediente și adăugați o linguriță cu paprika, dar și roșiile cu usturoiul. Puneți sare, ulei de măsline și oțet după gust.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre