Simona Ionescu / Redactor Șef

Andra gătește păstrăv de Zăganu, pentru cel mai bun soț. Trebuie să încercați rețeta

Andra gătește păstrăv de Zăganu, pentru cel mai bun soț. Trebuie să încercați rețeta
Andra nu e doar o artistă desăvârșită, ci și o gospodină talentată. Își răsfață soțul cu totul felul de rețete și recent a postat un video în care pregătește păstrăv de Zăganu.

Cătălin Măruță a avut parte de cel mai delicios păstrăv de Zăganu, preparat impecabil de talentata lui soție, Andra. Vedeta le-a dat rețeta și fanilor săi.

Cum se prepară sosul verde

„Rețeta mea să vedem dacă-l surprinde… Am pus sare, piper și frecăm bine interiorul cu acest sos pe care l-am făcut”, a mărturisit Andra. Peste sosul verde, vedeta a adăugat o felie de lămâie pentru fiecare pește, apoi tava a fost introdusă în cuptor.

Sosul verde se poate prepara din pătrunjel și mărar, tocate mărunt, zeamă de lămâie, cimbru și oregano, ulei de măsline. Amestecați foarte bine și condimentați cu sare și piper, după gust.

Sosuri minunate pentru pește

Un sos nemaipomenit care se poate consuma alături de pește sau de friptură se obține din 4 linguri cu maioneză, 2 linguri cu muștar, 2 linguri cu miere, sare și piper. Amestecați cât mai bine ingredientele, până se va obține un sos omogen. Păstrați la frigider până când serviți.

Sos cu vin alb

Sos cu vin alb pentru pește. Sursă foto: labucatarie.ro

Un pește rasol sau la cuptor va avea un gust fantastic dacă va avea lângă el și un sos cu vin alb. Ingredientele necesare sunt: 50 g unt sau ulei, 30 g făină, 2 gălbenuşuri, 100 ml smântană, 200 ml vin alb sec, ½ litru din apa în care a fiert peștele, dacă îl consumați rasol. Puteți pune și supă de pui.

Mod de preparare

Puneți făina, untdelemnul sau untul într-o cratiță la foc mic și adăugați supă fierbinte, în câteva rânduri. Aveți grijă să nu se facă nici un fel de cocoloașe, iar la final puneți și vinul. Lăsați să fiarbă în câteva clocote și luați cratița de pe foc.

Frecați bine gălbenușurile cu smântână și o lingură cu muștar. La final, totul se amestecă din nou cu sosul fierbinte. Sosul va avea un gust rafinat dacă veți adăuga pătrunjel, tarhon și mărar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre