Simona Ionescu / Redactor Șef

Extraordinara rețetă de vinete marinate libaneze. O delicioasă garnitură pentru friptură

Extraordinara rețetă de vinete marinate libaneze. O delicioasă garnitură pentru friptură
Vinetele sunt preferatele românilor în perioada verii. Dacă v-ați săturat de salata de vinete, e momentul să încercați o extraordinară rețetă de vinete marinate libaneze.

Gospodinele care adoră aceste legume vor pregăti această rețetă de vinete libaneze foarte repede. Chiar și cei mai cârcotași se vor linge pe degete.

Mod de preparare

Cumpărați câte vinete considerați că vreți să puneți la marinat, dar alegeți din cele mai micuțe. Spălați bine, curățați de codițe, crestați longitudinal. Frecați foarte bine cu sare și puneți într-un vas. Se vor lăsa la scurs până a doua zi. Opăriți apoi în apă fiartă, în care ați adăugat puțină sare, scurgeți și lăsați să se răcească.

Tăiați mărunt nuci, ardei iute și usturoi frecat cu sare, amestecați bine și umpleți cu această compoziție fiecare vânătă. Așezați în borcane și presați compoziția, apoi puneți ulei de floarea soarelui sau de măsline. Vinetele marinate sunt gata în doar trei-patru zile și reprezintă cea mai tare garnitură pentru orice friptură.

Beneficiile vinetelor pentru sănătate

Vinete marinate libaneze, un deliciu pentru vară

O bogăție de vitamine și minerale, vinetele au și un număr mare de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de radicali liberi. De asemenea, vinetele sunt bogate în antociani, un tip de pigment cu proprietăți antioxidante care este responsabil pentru culoarea lor vibrantă.

Datorită conținutului lor de antioxidanți, unele studii sugerează că vinetele pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, dar și a colesterolului rău. De asemenea, vinetele ajută la menținerea zahărului din sânge sub control, grație fibrelor conținute. Fibrele pot reduce glicemia, de aceea se încadrează bine în recomandările dietetice pentru controlul diabetului.

Vinetele sunt bogate în fibre și sărace în calorii, ceea ce le face un plus excelent pentru orice regim de pierdere în greutate. Nu în ultimul rând, vinetele conțin mai multe substanțe care prezintă potențial în combaterea celulelor canceroase și ajută la reducerea recurenței anumitor tipuri de cancer. Există și specialiști care spun că sunt deosebit de eficiente împotriva cancerului de piele atunci când sunt aplicate direct pe piele.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre