Simona Ionescu / Redactor Șef

Tamagoyaki, omleta japoneză. O rețetă spectaculoasă

Tamagoyaki, omleta japoneză. O rețetă spectaculoasă
Omleta japoneză se face mai complicat puțin, dar este spectaculoasă. Se numește Tamagoyaki și este făcută în straturi. Un fel de tort din ouă.

Omleta japoneză este foarte interesantă. Adică nu se bat două ouă și se aruncă în tigaie. Ca tot ce vine din Japonia, Tamagoyaki se face cu îndemânare și atenție la detalii. Și chef Florin Dumitrescu face un astfel de preparat.

Tamagoyaki, omleta japoneză. Rețeta

Omleta poate fi foarte gustoasă și arătoasă, dacă nu este făcută pe fugă, cu două ouă bătute și aruncate în cratiță. Japonezi fac Tamagoyaki , o omletă în straturi. Ca un tort. Îl puteți servi cu sos picant și cașcaval sau cu sosuri dulci, cum ar fi mierea.

Ingrediente

  • 5 ouă;
  • sare;
  • 1 linguriță de zahăr;
  • unt sau ulei.

Mod de preparare

  • Separați albușurile de gălbenușuri.
  • Adăugați câte un vârf de linguriță de sare în fiecare vas.
  • Bateți gălbenușurile cu furculița, adăugați zahăr și amestecați din nou.
  • Bateți albușurile cu mixerul, cât să obțineți vârfuri moi, apoi adăugați zahăr și continuați să mixați, până obțineți vârfuri ferme.
  • Ungeți tigaia cu unt, turnați gălbenușurile și gătiți clătita la foc mic, până se prinde la suprafață.
  • Adăugați și repartizați albușurile, acoperiți tigaia cu capac și gătiți omleta timp de 5 minute.
  • Dacă pregătiți omleta din 1-2 ouă, atunci gătiți gălbenușurile, adăugați albușurile în mijloc și rulați gălbenușurile, ca să acoperiți albușurile.
  • Transferați omleta pe platou, o tăiați în jumătate și așezați jumătățile una peste alta. Puteți găti omleta pe ambele părți.
  • Înainte să pliați omleta, o puteți presăra cu cașcaval.
  • Omleta are un gust ușor și este foarte pufoasă, de parcă ați mânca zăpadă. Sursa și foto: retete-usoare.info

Uite și rețeta lui chef Florin Dumitrescu!

Chef Florin Dumitrescu face și el omletă japoneză, doar că el pune o garnitură de ridichii tăiate mărunt. Ne arată și nouă modul spectaculos în care face el acest preparat.


Secretele lui chef Joseph Hadad pentru o omletă perfectă

Irina Margareta Nistor a ratat omleta Napoleon. Care este rețeta originală

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre