Secretele lui chef Joseph Hadad pentru o omletă perfectă

Secretele lui chef Joseph Hadad pentru o omletă perfectă
Omleta este unul dintre cele mai consumate prepararte și la români și oriunde în lume. Asta nu înseamnă două ouă bătute și aruncate într-o tigaie. Omleta perfectă. Secretele lui chef Joseph Hadad.

Omleta este ușor de preparat. Nutriționiștii susțin că omleta consumată la micul dejun este bună pentru cei care se află la dietă și se referă la omleta preparată simplu, doar din două ouă. Însă bucătarii nu sunt de accord.

Omleta perfectă. Secretele lui chef Joseph Hadad

Omleta poate fi un mic dejun la îndemână, dar și un aperitiv arătos și foarte gustos.

Secretul omletei perfecte nu este să bați puternic ouăle. Dacă bați ouale foarte tare, rezultatul final va fi o omletă cauciucată și densă. Marii bucătari recomandă cel puțin 3 ouă pentru o omletă pufoasă.

În funcție de numărul de ouă folosite, trebuie să folosim și o tigaie cu diametrul potrivit. Dacă se folosesc mai multe ouă, este nevoie de o tigaie mare, iar dacă sunt puține ouă, se folosește o tigaie cu diametrul cât mai mic, astfel încât omleta să fie groasă.

”Mai în glumă, mai în serios, lumea vorbește despre cei care nu știu să gătească, cum că măcar o omletă sunt în stare să facă. Ceea ce poate fi foarte corect. Dar de la a pregăti o omletă și până la a pregăti omleta perfectă, este cale lungă.

Indiferent că o faci simplă sau cu diverse ingrediene în compoziție, scopul principal al omletei este să fie pufoasă și cremoasă în același timp. Or, de cele mai multe ori primesc și la hotelurile mari, omlete uscate, înecăcioase.

Și cum era dificil să explic în cuvinte scrise cum trebuie pregătită omleta perfectă, am făcut un filmuleț demonstrativ, pe care vă invit să îl urmăriți”, scrie chef Joseph Hadad pe blogul său chefjosephhadad.ro.

Omleta perfectă. Recomandările lui chef Joseph Hadad

  • ouăle trebuie să fie foarte bine bătute
  • uleiul nu trebuie să fie prea încins
  • tigaia trebuie să fie de calitate, ca să nu se lipească.


Micul dejun pentru diabetici. Mănânci mult și bine

Cum recunoști ouăle proaspete. Patru metode de verificare