Micul dejun pentru diabetici. Mănânci mult și bine

Un diabetic trebuie să fie atent la ce mănâncă. Nu numai zahărul crește glicemia. Un mic dejun consistent, cu un conținut ridicat de proteine și grăsimi sănătoase, poate contribui la reducerea glicemiei.
Sunt circa 800.000 de persoane bolnave de diabet, în România. Ei sunt printre cei care sunt afectați de pandemia de COVID-19.
De aceea. diabeticii sunt persoane care se tem azi și mai mult, din pricina pandemiei.
Un mic dejun consistent, cu un conținut ridicat de proteine și grăsimi sănătoase, poate contribui la reducerea glicemiei.
Unele persoane care suferă de diabet au glicemia mai mare dimineața pentru că ficatul prelucrează zaharurile consumate în timpul nopții.
După micul dejun, glicemia crește de două ori mai mult decât după masa de prânz sau cină.
Este foarte important să diminuezi cantitatea de carbohidrați de la micul dejun, spune Mircea Ioan, în cartea ”Carte de bucate pentru diabetici”.
Un mic dejun sănătos trebuie să conţină deopotrivă carbohidraţi (cereale integrale, pâine, fructe), proteine (ouă, lactate degresate) şi lipide sănătoase (caju/nuci/migdale, ulei de măsline).
Ouăle tari sunt cel mai ușor de preparat mai ales când ești grăbit spre muncă dimineață. Chiar dacă persoanele cu diabet sunt mai predispuse și la boli de inimă, 6 ouă pe săptămână nu afectează colesterolul, așadar este o opțiune sigură pentru mic dejun.
Poți prepara o omletă cu o varietate de ingrediente. Dacă ți-au rămas legume de la garnitura de la cină poți crește rapid conținutul de fibre și vitamine al micului dejun.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook