Îți propunem să încerci – Omletă-brioșă la cuptor – o omletă hrănitoare, gustoasă, pufoasă și rapidă, în care poți să adaugi alimentele favorite, iar forma de brioșă este ușor de servit. Poți prepara omleta – brioșă ca mic-dejun, dar și ca aperitiv atunci când ai musafiri.

Ingrediente:

9 ouă, 5 cepe verzi, 1/2 ardei mare roșu sau 1 ardei kapia, 4 – 5 felii șuncă prosciutto sau ce preferi, 3 cartofi medii, 100 gr mozzarella rasă ( sau alte brânzeturi), 50 gr brânză Cedar rasă, pătrunjel verde, sare, piper

Preparare:

Începi prin a curăța și spăla legumele, apoi ceapa verde o tai rondele, inclusiv codițele. Ardeiul îl tai cubulețe, pătrunjelul îl toci mărunt, cartofii îi dai pe răzătoare și presari puțină sare peste ei. Șunca o tai cubulețe sau fâșii, iar brânzeturile le razi.

Pregătește un bol generos, în care spargi ouăle și le bați bine cu telul. Pre-încălzește cuptorul la 200 de grade C.

Adaugă peste ouă cartofii, pe care îi storci în prealabil, apoi 2/3 din restul ingredientelor și amesteci până se omogenizează.

În tava de brioșe ungi fiecare formă cu puțin ulei sau poți folosi formele de silicon ori hârtiile de copt brioșe. Umple până aproape de margine formele de brioșe cu compoziția de ouă și presară deasupra ingredientele rămase. Introdu tava la cuptor, pe șina din mijloc, și coace la 200 grade C timp de 20 – 25 de minute sau până devin rumene.

Sursa: Mamachef.ro

Exclusiv. Ce o obseda pe Antonia în liceu? Prietenii din America și-au dat drumul la gură

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri