Shakshuka este o rețetă de ouă poșate în sos de roșii, tradițională, de mic dejun foarte popular în Israel și se prepară din ouă, sos de roșii cu ceapă și ardei iute. Dar, pentru cei care nu se împacă bine cu ardeiul iute, pot folosi ardei capia, sau ardei gras. Servită cu pâine prăjită este perfectă pentru orice masă din zi, nu doar pentru mic dejun, așa cum era prevăzută rețeta clasică.

Ingrediente: Shakshuka, rețetă de ouă poșate în sos de roșii

1 ceapă, 1-2 căței de usturoi, 1-2 ardei capia copți, 1 ardei iute, 4-5 roșii mari, coapte, sare și piper, opțional, zahăr, după gust, 1-2 linguri ulei, pătrunjel verde, 3 ouă, pâine prăjită, pentru servit

Preparare

Încingem uleiul într-o tigaie adâncă și călim în el ceapa tocată solzișori și usturoiul tocat rondele. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm ardeii copți, și cei capia și cei iute, curățați și tocați mărunt. Le stropim și cu puțină apă să nu se ardă.

Opărim roșiile în apă clocotită cu sare, apoi le decojim și le tocăm în cuburi mici. Le adăugăm peste legumele de pe foc și lăsăm sosul să fiarbă până scade. Adăugăm și o ceșcuță cu apă. Asezonăm sosul cu sare și piper, după gust. Când sosul scade, spargem cele trei ouă în sos și le lăsăm să se prepare până prind o ușoară crustă la suprafață, dar urmărim ca gălbenușurile să rămână ușor moi.

La final, presărăm puțin pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime. Servim Shakshuka, rețetă de ouă poșate în sos de roșiicu pâine prăjită și, opțional, cu brânză sărată.

Sursa: Chefi la cuțite

Fosta soția a Prințului Andrew prezice ce fel de mamă va fi fiica ei, prințesa Eugenie

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp