Rețeta de Coulibiac rusesc de somon, este perfectă pentru masa de Bobotează, când se consumă și pește. Cum se face această plăcintă, considerată cea mai bună plăcintă cu pește din lume, pregătită după o rețetă tradițională rusească.
Ingredientele necesare pentru Coulibiac cu somon, pregătit după o rețetă tradițională rusească
Povestea Coulibiacului de somon, extraordinara plăcintă rusească cu pește, merge până în anii 1850 când a fost popularizată de Auguste Escoffier. Se poate prepara cu somon, sturion, păstrăv sau chiar anghilă, iar în loc de orez se poate folosi hrișcă.
Această rețetă este extraordinară pentru sărbători, ocazii speciale sau ori de câte ori vreți să vă impresionați familia și prietenii. Ingredientele necesare sunt somon sălbatic, unt sărat, foi de plăcintă, ciuperci, boia de ardei afumată, ouă fierte tari, mărar, pătrunjel, lămâie, orez, o ceapă, vin.
Mod de preparare
Începeți prin a pregăti orezul cu ciuperci, apoi lăsați să se răcească complet. Se poate face chiar cu o zi înainte și se păstrează la frigider. Folosiți un somon mare, îndepărtând pielea și oasele, sau puteți asambla două, trei bucăți mai mici.
Amestecați untul sărat cu suc de lămâie, mărar proaspăt și boia de ardei afumată și ungeți foarte bine somonul.
Se lasă la cuptor până când aluatul devine auriu
Puneți în tavă o hârtie de copt, apoi întindeți prima foaie de plăcintă și adăugați orez cu ciuperci. Puneți apoi somonul și ouăle fiert tari, feliate. Deasupra puneți orezul cu ciuperci rămas și întindeți a doua foaie de aluat.
Aveți grijă să fie mai lată decât prima foaie, pentru a acoperi golurile rămase. Ungeți aluatul cu ou și lipiți cele două straturi folosind o furculiță. Întindeți a treia și ultima foaie de plăcintă și tăiați fante mici în aluat. Ungeți din nou cu ou și introduceți la cuptor până când aluatul devine auriu.
Cum se pregătește sosul de mărar, lămâie și vin alb
Această minunăție de plăcintă se servește cu un sos de mărar, lămâie și vin alb. Topiți untul într-o cratiță și adăugați ceapa tăiată cubulețe. Lăsați să se gătească până se înmoaie, dar nu se rumenește. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și vinul și lăsați pe foc timp de cinci minute. Adăugați la final mărarul și pătrunjelul și transferați într-un bol pentru sos.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook