Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă tradițională. Șorici murat, deliciul sărbătorilor de iarnă. Aromă autentică românească

Rețetă tradițională. Șorici murat, deliciul sărbătorilor de iarnă. Aromă autentică românească
Nu există masă de sărbătoare fără gustoasele murături. Ce spuneți dacă anul acesta v-ați delecta cu un extraordinar șorici murat? Cu siguranță, nu veți regreta.

Șoriciul face parte dintr-un regim alimentar echilibrat, cu condiția să fie consumat cu moderație. Bucurați-vă de șorici murat pe masa de sărbătoare. Veți adăuga o notă autentică.

Ingredientele necesare

Pentru a obține un șorici murat delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: șorici, câțiva căței de usturoi, boabe de piper, frunze de dafin, sare, apă rece.

Mod de preparare

Curățați bine bucățile de șorici de grăsime, apoi spălați. Rulați fiecare bucată de șorici cât mai strâns și legați cu ață. Dacă veți ține cont de acest procedeu, vă va folosi la tăiere. Luați un borcan de sticlă și așezați rulourile. Bucățile mari se vor așeza pe fundul borcanului și cele mai mici deasupra. Peste rulourile de șorici se vor așeza cățeii de usturoi tăiați în felii, apoi frunzele de dafin și boabe de piper. Puneți apă rece într-o cratiță și dizolvați o lingură și jumătate cu sare grunjoasă. Amestecați cât mai bine până se dizolvă sarea complet.

Șorici murat, delicatesa de pe masa de sărbători

Se lasă cel puțin șapte zile pentru a se frăgezi

După ce saramura este gata, se va turna în borcan, se pune capacul și se introduce la frigider. Pentru a se frăgezi așa cum trebuie, se lasă la rece cel puțin șapte zile. Pentru ca produsul să fie cât mai savuros, e bine să schimbați saramura după primele două zile. Șoriciul în saramură este un produs foarte gustos, perfect pentru masa de Crăciun și de Anul Nou.

Beneficiile consumului de șorici

Șoriciul de porc are efecte extraordinare asupra organismului, în condițiile în care este consumat cu moderație. Șoriciul conține acid oleic, care se regăsește și în uleiul de măsline, o grăsime excelentă pentru sănătatea inimii. Șoriciul poate fi consumat și de persoanele diabetice, întrucât are o cantitate redusă de carbohidrați, care nu influențează nivelul zahărului din sânge în mod negativ.

Pe de altă parte, șoriciul este bogat în colagen, o proteină care ajută la elasticitatea pielii și ajută la sănătatea oaselor și a articulațiilor. Consumul ridicat de șorici nu este recomandat de persoanele care au tensiunea arterială crescută.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre