Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă. Pateul de casă pe care ți-l vor fura din frigider! Secretul este… coniacul!

Rețetă. Pateul de casă pe care ți-l vor fura din frigider! Secretul este… coniacul!
Dacă ești în căutarea unei rețete de pateu de casă fin, cremos și cu un gust deosebit, încearcă această variantă rafinată cu coniac. Este atât de gustos, încât cu greu îl vei păstra doar pentru tine – va dispărea din frigider.

Un pateu de casă fin, aromat, cu un gust subtil de coniac care îi va cuceri pe toți. Este ideal de servit pe pâine prăjită sau crackers, ca aperitiv sau gustare. Avantajul e că nu conține aditivi, e sănătos nu doar pentru copii, ci pentru întreaga familie. În plus, se prepară simplu, deoarece rețeta originală e mult simplificată. Veți murdări doar blenderul. Pentru o variantă în care nu doriți să amestecați un preparat lactat cu carnea, untul poate fi înlocuit cu ulei de cocos. Acesta se întărește perfect la frigider, dobândind consistența untului.

Ingrediente pentru pateu de casă

  • 500 g ficăței de pui
  • 6 ouă
  • 350 g unt
  • 100 ml coniac
  • 170 g ceapă prăjită
  • 12 g sare

Mod de preparare

Se începe cu prepararea cepei. Aceasta se taie mărunt și se prăjește într-o tigaie până capătă o culoare aurie și o crustă ușor crocantă. La fel de bine poate fi coaptă într-o tavă, în cuptor, tăiată și stropită cu ulei.

Pentru prepararea propriu-zisă a pastei de pateu de casă, se pun ficățeii de pui fierți sau cruzi (în funcție de preferință), ouăle fierte sau crude, untul moale sau uleiul de cocos întărit, de la frigider, ceapa prăjită, sarea și coniacul într-un blender. Apoi se mixează totul până se obține o pastă fină și omogenă. Ținând cont că rețeta presupune că pateul se fierbe, nu e nevoie să gătiți ingredientele în prealabil.

După această etapă, se toarnă compoziția în borcane curate, care au capace cu care se pot închide etanș. Se înfiletează capacele pe borcane, iar acestea se așază într-un vas mare (ideal un ceaun sau o cratiță adâncă), în care se toarnă apă până la nivelul „umerilor” borcanelor. Apoi se fierbe totul la foc mic timp de 1 oră și 20 de minute după ce apa a dat în clocot.

După fierbere, borcanele se scot din apă și se lasă la răcit, iar abia după ce s-au răcit complet, se pun la frigider pentru cel puțin 3 ore înainte de a le consuma, astfel încât pateul să capete o textură perfectă.

Foto: Pixabay

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *