Simona Ionescu / Redactor Șef

Gustul copilăriei: Pateu din ficat de pui făcut acasă

Gustul copilăriei: Pateu din ficat de pui făcut acasă
Pâine cu unt, cu pateu și roșii – iată una din mesele preferate  din copilăria multora dintre noi. Cum ar fi să pregătim singuri pateul?

Ficatul de pui este un aliment bogat în proteine și un depozit important de fier, pentru a oferi energie și o sursă de top de vitamina A (retinol), care ajută la sănătatea ochilor.

Deși ficatul conține și cantități importante de vitamina B9 (folat), important pentru buna dezvoltare a bebelușului, specialiștii atenționează asupra faptului că nu este recomandat consumul de ficat în sarcină, datorită aportului prea ridicat de vitamina A  pe care îl aduce organismului și care poate dăuna bebelușului. Iată cum se prepară pateul de ficat de pui

Ingrediente:

700 g ficat de pui,1 kg ciuperci champignon, 3 cepe mari sau 4 cepe medii, 5 – 6 căței usturoi, 150 g unt, 2 linguri ulei pentru sigilat ficatul, 4 lingurițe sare, 1 linguriță cimbru uscat, 300 ml apă călduță, puțin piper

Preparare:

Ficatul se poate folosi atât proaspăt, cât și congelat. Dacă folosești ficat proaspăt, îl speli bine sub jet de apă rece și îl cureți de pielițe și grăsime, apoi îl tamponezi cu un șervet de hârtie. Dacă folosești ficat congelat, dezgheață-l  și procedează așa cum am arătat mai sus.

Cureți cepele și ciupercile și le tai cubulețe.  Într-o cratiță pui la încălzit uleiul, apoi adaugi ficățeii pe care îi sotezi până se albesc, amestecând cu grijă să nu se prindă de cratiță. Adaugi ceapa și jumătate din cantitatea de apă călduță, ciupercile, sarea, cimbrul și restul de apă. Acoperi cu un capac și lași să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.

După ce a fiert, transferă totul într-o strecurătoare și scurge ficatul de apa în care a fiert. Lasă puțin la răcit. Transferă totul într-un robot de bucătărie sau într-un bol, dacă folosești un mixer vertical ( pentru o pastă fină îți recomand să folosești robotul de bucătărie).

Mixează întâi la viteză mai mică, apoi crește viteza până devine pastă. Adaugă apoi treptat untul și omogenizează bine. Poți adăuga piper proaspăt râșnit.

Pune pateul într-un bol  sau caserolă de preferat de sticlă cu capac, lasă să se răcească și apoi depozitează-l la frigider.  Servește-l tartinat pe pâine ca mic dejun sau cină pentru cei mici, alături de puțină brânzică și o salată de legume.

Sursa: mamachef.ro

Foarte tare! What’s Up s-a împăcat cu vecinul, iar pe bătută o ia de nevastă. Ce a făcut cu polițistul mușcat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre