Chec sărat ideal pentru aperitiv sau cină. Este pufos, gustos și incredibil de ușor de preparat
Pufos, gustos și gata într-un timp record. Nici nu aveți nevoie de robot de bucătărie pentru a pregăti acest chec sărat. Doar un bol și un tel sunt suficiente. Trebuie doar să amestecați toate ingredientele, iar în mai puțin de cinci minute, checul este pregătit să intre în cuptor.
Acest chec sărat este ideal pentru a folosi ce aveți prin frigider. Baza se prepară cu iaurt grecesc, ulei, lapte, făină și praf de copt pentru preparate sărate. În rest, îl puteți personaliza după preferințe: mezeluri, brânzeturi, măsline, roșii uscate, legume crude tăiate subțire, legume la grătar sau sotate în tigaie. În doar câteva minute, puteți transforma resturile din frigider într-un preparat delicios. Este ușor de preparat și perfect pentru cine rapide și pentru bufete, iar un alt avantaj este că rămâne moale pentru mult timp, așa că îl puteți pregăti și în avans.
* 150 g iaurt grecesc (sau orice iaurt simplu, dar mai gras)
* 2 ouă
* 60 g lapte
* 70 g ulei
* 200 g făină 00
* 8 g praf de copt (jumătate de plic)
* 4 linguri brânză rasă (parmezan, pecorino etc.)
* 100 g mozzarella bine scursă sau cașcaval „tânăr”
* 50 g măsline fără sâmburi
* roșii uscate, după gust
* sare, după gust
Într-un bol, bateți cu un tel sau cu o furculiță iaurtul împreună cu ouăle, un praf generos de sare, uleiul și laptele. Adăugați făina amestecată cu praful de copt, apoi omogenizați bine. Încorporați brânza rasă, roșiile uscate, măslinele și mozzarella sau cașcavalul tăiat cubulețe, amestecând ușor.
Turnați compoziția într-o formă dreptunghiulară de chec de 25 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Decorați deasupra cu câteva măsline și roșii uscate păstrate deoparte.
Coaceți în cuptor static, preîncălzit, la 180°C, timp de aproximativ 35 de minute. Înainte de a scoate checul, faceți testul cu scobitoarea – trebuie să iasă uscată. După ce îl scoateți din cuptor, lăsați-l să se răcească 15 minute, apoi răsturnați-l pe un platou. Se servește călduț sau la temperatura camerei.
Se păstrează moale până la 3 zile dacă este bine închis într-un recipient ermetic. De asemenea, îl puteți congela până la 3 luni, tăiat felii. Pentru servire, lăsați-l să se dezghețe și apoi încălziți-l un minut la airfryer sau cuptor, sau câteva secunde la microunde.
Foto: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook