Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au dat vestea. Cum va fi vremea până la sărbătoarea de Crăciun

Meteorologii au dat vestea. Cum va fi vremea până la sărbătoarea de Crăciun
Mai sunt doar patru săptămâni până când ne vom bucura din nou de sărbătoarea Crăciunului. Meteorologii au spus ce ne va aduce vremea.

Vreme prietenoasă sau iarnă în toată regula? Meteorologii au spus cum va fi vremea până la Crăciun.

Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarea lună, până vom sărbători Crăciunul. Potrivit acestora, vom avea parte și de zile cu temperaturi mici, dar și de zile cu temperaturi mai ridicate. Dar ceea ce se păstrează în toată această perioadă este ploaia, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Mai accentuate vor fi precipitațiile în nordul Carpaților Orientali și Munții Apuseni.

Cum va fi vremea în săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

În a doua săptămână a lunii decembrie, românii vor avea temperaturi mai coborâte decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Va fi și mai frig în zonele mondene. Cât privesc precipitațiile, vor fi excedentare în regiunile sud-estice, dar se vor apropia de un nivel apropiat de cel normal în celelalte zone ale țării.

Cum va fi vremea până la Crăciun

Prognoza meteo în săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

În cea de-a treia săptămână a lunii decembrie, iarna își va intra în drepturi în toată țara, iar temperaturile vor fi mai apropiate de cele normale pentru această perioadă. La nivelul întregii țări, vom avea și un regim pluviometric în jurul celui normal.

Cum va fi vremea în a patra săptămână a lunii decembrie

În ajunul Crăciunului temperaturile vor crește și se vor situa ușor peste cele specifice perioadei, în cea mai mare parte a țării, mai ales în jumătatea nordică a României. E posibil ca anul acesta Crăciunul să fie cu zăpadă, întrucât precipitațiile vor fi apropiate de cele normale, dar nu se știe dacă și în Capitală.

Ce se va întâmpla de Ziua Națională a României

Pentru ziua de 1 decembrie, se anunță temperaturi mai ridicate, dar și ploi, la înălțimi de sub 1500 de metri. Pentru București, ne putem așteptat chiar și la o temperatură de 15 grade Celsius. „Temperaturile vor fi în mare parte cu mult peste normalul perioadei de început de decembrie. În zonele din sud, și în București, nu sunt excluse 13 – 15 grade Celsius. Mai sunt de așteptat precipitații în jumătatea de nord a țării, dar în general slabe cantitativ”, a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, potrivit digi24.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre