Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste dură de la meteorologi. Anunțul acesta nu și-l dorea nimeni

Veste dură de la meteorologi. Anunțul acesta nu și-l dorea nimeni
Toată lumea aștepta o toamnă lungă și călduroasă. Cu vreme de plajă, dacă se poate. Prima lună din anotimp așa a fost.

Acum însă lucrurile o iau razna. Meteorologii au făcut anunțul pe care nimeni nu și-l dorea. Vestea dură e că vin ninsorile, mai devreme decât ne așteptam. Deja se știe când  vor cădea primii fulgi și unde. Evident, este vorba de estimări, în baza unei prognoze meteo actualizate. Potrivit estimărilor AccuWeather primele ninsori se vor înregistra în luna noiembrie și vor avea loc chiar în Capitală.

Meteorologii tocmai au actualizat prognoza pentru perioada următoare și spun că există toate premisele să avem parte de iarnă în curând. Asta în ciuda faptului că primele zile ale lunii în curs au indicat temperaturi peste media firească a sezonului.

Meteorologii au făcut anunțul pe care nu și-l dorea nimeni

Începând de săptămâna aceasta asistăm la o scădere a temperaturilor, iar prima zăpadă este așteptată luna viitoare, noiembrie. Conform AccuWeather, prima ninsoare în București va avea loc la data de 21 noiembrie 2023. Temperaturile vor scădea dramatic, iar maxima abia va atinge o valoare de 6 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de -1 grad Celsius.

De altfel, toată luna noiembrie temperaturile se vor menține scăzute în capitala României. Conform meteorologilor, primele temperaturi negative din acest n ou sezon rece se vor înregistra începând cu mijlocul lunii noiembrie. În data de  14 noiembrie, conform prognozei, atunci când valoarea minimă ajunge la -1 grad Celsius, iar temperaturile maxime se vor situa între 12 și 6 grade.

Ce se întâmplă cu vremea în România săptămâna aceasta

Săptămâna aceasta, temperaturile în toată țara vor scădea. Totodată sunt anunțate și intensificări ale vântului. Acest lucru se datorează faptului că un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre. Acesta va atrage după sine o scădere a valorilor termice, pe de altă parte, intensificări ale vântului.  Meteorologul Alina Șerban de la ANM a anunțat că valorile maxime vor fi de 14 – 15 grade în regiunile nordice, până la cel mult 17 – 18 grade prin Crișana, sudul Transilvaniei și al Moldovei.

La nivelul întregii țări, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime de la 10 – 12 grade, în estul Transilvaniei, în Maramureș și în nordul Moldovei, la cel mult 19 – 20 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre