Rețeta de croissante cu migdale și umplutură de plăcintă cu mere este practic un desert 2 în 1. Și nici măcar nu trebuie să pregătiți aluatul. Desertul amestecă ambele preparate într-un rezultat care încântă pur și simplu simțurile. În plus, rețeta aceasta poate fi o idee salvatoare dacă ați cumpărat croissante și nu le-ați mâncat la timp. După 1 – 2 zile se cam întăresc, ceea ce le face perfecte pentur transformarea în această prăjitură delicioasă.
Ingrediente pentru croissante cu migdale și umplutura de mere
– 4 croissante mari sau 8 mini-croissante, zahăr pudră și fulgi de migdale.
– 2 mere mari (curățate și tăiate în bucăți de 2,5 cm) – se potrivesc bine merele Granny Smith
– 2 linguri de unt sărat
– 2 linguri de zahăr brun
– 2 linguri de sirop de arțar, miere sau sirop de agave
– 1/2 linguriță de scorțișoară
– 1/2 linguriță de condiment pentru plăcintă cu mere (opțional)
Ingrediente pentru cremă și sirop
– 10 linguri de unt sărat, moale
– 2 ouă
– 2 cești de făină de migdale
– 1 cană de zahăr granulat
– 3 lingurițe de esență de migdale
– 2 lingurițe de esență de vanilie
– 1/2 linguriță de sare
– 1 cană de zahăr
– 1/2 cană de apă
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se începe prin a porni cuptorul. Preîncălziți-l la temperatură mică. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Treceți apoi la pregătirea umpluturii de plăcintă cu mere. Într-o tigaie medie, la foc mediu, topiți untul. Adăugați bucățile de mere, zahărul brun, siropul de arțar, scorțișoara și condimentele pentru plăcintă. Amestecați până când zahărul se topește. Lăsați să fiarbă ușor timp de 3 – 5 minute, până când merele se gătesc ușor și amestecul devine lucios. Lăsați apoi deoparte să se răcească.
Separat, preparați un sirop simplu, încălzind o cană de zahăr și jumătate de cană de apă, la foc mic, pe aragaz, până când zahărul se dizolvă. Lăsați deoparte.
Într-un bol mediu, amestecați toate ingredientele pentru crema de migdale până se combină bine. Transferați amestecul într-un poș sau într-o pungă de plastic cu colțul tăiat.
E momentul să asamblați desertul. Tăiați croissantele pe jumătate și așezați jumătatea cu baza pe tava pregătită anterior. Ungeți jumătatea inferioară a fiecărui croissant cu siropul simplu. Puneți apoi, cu poșul sau cu lingura, jumătate din crema de migdale, distribuită în mod egal. Împărțiți deasura umplutura de mere. Acoperiți croissantele cu jumătățile superioare.
În final, ungeți deasupra cu mai mult sirop simplu. Puneți cu poșul sau lingura restul cremei de migdale deasupra și presărați cu fulgi de migdale. Coaceți croissantele cu migdale și umplutură de plăcintă cu mere timp de 40 – 45 de minute la 165°C, până devin aurii. După ce sunt gata, lăsați-le să se răcească puțin, apoi presărați deasupra zahăr pudră înainte de a le servi.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook