Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul dietetic pe care-l veți adora: Tort „invizibil” de mere din 3 ingrediente

Desertul dietetic pe care-l veți adora: Tort „invizibil” de mere din 3 ingrediente
Sportivii sau persoanele aflate la dietă știu, probabil, cel mai bine cât de greu este de gestionat pofta de dulce. Când nu ai voie, parcă îți dorești și mai mult. Această prăjitură este un adevărat miracol pentru toți cei atenți la siluetă. Fiecare porție are mai puțin de 100 de calorii, așa că puteți mânca tava întreagă fără să vă mustre conștiința.

Desertul dietetic pe care toată lumea îl adoră este un tort de mere „invizibil”. Nu conține făină, se poate coace inclusiv în airfryer (friteuza cu aer cald) și are puține calorii. În plus, oferă macronutrienți importanți. Fiecare din cele opt porții conține, cum spuneam, doar 62 de calorii, 8.7 g carbohidrați, doar 1.2 g grăsimi și 4.1 g proteine.

Tortul se numește „invizibil” pentru că nu are blat de făină, iar fructele sunt tăiate foarte subțire (Instagram)

Pont: dacă veți reduce aportul de grăsimi din iaurt și veți utiliza unul complet dietetic, cu 0% grăsimi, rezultatul va fi de 54 de calorii la 100 g. Fiind un desert fără zahăr, este ideal și în dieta persoanelor care suferă de diabet sau a celor care au restricții de zahăr procesat din alte motive.

Ingrediente pentru tortul „invizibil” de mere

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giuseppe Maiello (@giuseppe_healthy)

Mod de preparare

Se spală și se curăță merele de coajă. Apoi, feliați atent merele pentru a obține cele mai subțiri fâșii întregi. Eventual, puteți stoarce puțin suc de lămâie peste ele pentru a preveni oxidarea fructului și schimbarea culorii.

După ce ați pregătit merele, amestecați într-un bol mai mare toate celelalte ingrediente, adică ouăle și iaurtul. Amestecați bine pentru a obține o pastă fină. Adăugați în final merele în această pastă și amestecați cu o spatulă, ușor, astfel încât să nu rupeți (prea tare) feliile subțiri.

Separat, pregătiți o tavă mică de copt, acoperind-o cu hârtie de pergament. Turnați amestecul în tavă și coaceți prăjitura în friteuza cu aer cald la 165 de grade, pentru 35-40 de minute, sau în cuptorul aragazului preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute. Lăsați prăjitura dietetică să se răcească la temperatura camerei înainte de a o servi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre