Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce trebuie să știți ca să preparați cea mai rapidă plăcintă cu mere

Ce trebuie să știți ca să preparați cea mai rapidă plăcintă cu mere
O plăcintă cu mere „ca la mama acasă” nu poate fi niciodată refuzată. Este un adevărat deliciu dulce și aromat.

Merele sunt foarte importante pentru alimentația zilnică. Un vechi proverb spune că „un măr pe zi ține doctorul deoparte”, și nu greșeau deloc bătrânii noștri când repetau asta. Părinții sunt invitați să le dea copiilor câte un măr zilnic, drept gustare. Tocmai pentru că merele sunt pline de vitamine și alte substanțe hrănitoare.

Principalele beneficii ale merelor se datorează conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. La rândul ei, pectina ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreției de insulină din sânge.

Ingrediente pentru plăcintă cu mere

2 rulouri de patiserie cu foietaj

2 mere

Opțional: 3 linguri de nuci sau migdale tocate mărunt

1 plic cu pudră de budincă de vanilie de vanilie

400 ml apă

1 plic de zahăr vanilat

3 linguri de zahăr

1 linguriță de scorțișoară

Puțină smântână pentru a acoperi

Migdale tăiate mărunt pentru presărat deasupra

Mod de preparare

Se curăță merele de miez și se taie în cuburi mici. Se pune apă într-o oală, se adaugă cuburile de mere (și nucile), scorțișoara și zahărul și se aduce la fierbere, apoi se lasă să fiarbă ușor timp de 5 minute.

Se amestecă pudra de budincă de vanilie cu 3 linguri de apă și zahărul vanilat până când nu se formează cocoloașe. Se oprește apoi aragazul și se toarnă amestecul de pudră de budincă în cratiță și se bate imediat până devine cremos.

Se întinde în tavă prima foaie de foietaj. Întindeți deasupra amestecul de cremă de mere. Se așază deasupra cel de-al doilea aluat și se presează marginile cu o furculiță. Ungeți suprafața cu smântână și presărați cu migdale feliate. Se taie în felii cu un cuțit ascuțit. Se coace apoi plăcinta cu mere în cuptor la 190 de grade căldură superioară/inferioară timp de 25 – 30 de minute. Opțional,  pentru servire, se pudrează cu zahăr pudră.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre