Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort special cu mere, rețeta rapidă și simplă. O surpriză pentru Dragobete, petrecut în familie

Tort special cu mere, rețeta rapidă și simplă. O surpriză pentru Dragobete, petrecut în familie
Tortul cu mere este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, și, în egală măsură, unul dintre cele mai sănătoase. Tocmai pentru că poate fi gătit simplu, din numai câteva ingrediente.

Un vechi proverb spune că „un măr pe zi ține doctorul deoparte”, și nu greșeau deloc bătrânii noștri când repetau asta. Părinții sunt invitați să le dea copiilor câte un măr zilnic, drept gustare. Tocmai pentru că merele sunt pline de vitamine și alte substanțe hrănitoare.

Principalele beneficii ale merelor se datorează conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează detoxifierea naturală a organismului. La rândul ei, pectina ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreției de insulină din sânge.

Acesta este un tort cu mere la care folosești o cănuță de făină și doar 2 linguri de zahăr. Dacă găsești mere dulci, și mai bine, pentru că poți renunța complet la zahăr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by COSANZENELE GATESC (@cosanzenele.gatesc)

Ingrediente tort special cu mere

– 6 mere;

– 2 ouă;

– 80 g de făină;

– 30 g de zahăr;

– 20 g de unt;

– 80 ml de lapte;

– sucul de la o lămâie;

– coajă de la o lămâie;

– vanilie;

– un vârf de linguriță praf de copt;

– zahăr pudra pentru topping (opțional).

Mod de pregătire

Radem coajă de la o lămâie și o punem într-un bol, apoi stoarcem sucul de la lămâie și îl punem peste fâșiile de mere pentru a evita oxidarea acestora; Încălzim laptele într-o oală, la foc mic. Adăugăm și untul și lăsăm să se topească, amestecând din când în când. Cu un mixer electric batem ouăle cu zahărul și coajă de lămâie, adăugăm făină, praful de copt și vanilia și amestecăm bine. Adăugăm treptat laptele cald și untul, continuând să mixam.

Adăugăm și merele și amestecăm ușor cu spatulă. Punem aluatul într-o tavă de 20 cm diametru tapetata cu hârtie de copt și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 – 40 de minute. Servim tortul rece cu (sau fără) zahăr pudra pe deasupra.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre