Ingrediente pentru brioșe cu lemon crud și migdale
Brioșe: Făină integrală nealbită – 3 căni, 400g
Zahăr granulat natural – 1 ¼ cană, 269g
Praf de copt – 3 ½ linguriță, 15g
Sare de mare granulată – 1 linguriță, 6g
Lapte de nucă de cocos integral gras – ½ cană + 1 linguriță, 135g
Smântână acră – ½ cană, 120g
Ouă mari organice – 2
Lemon curd – ½ cană, 133g
Unt, topit – 5 lingurițe, 71g
Ulei vegetal – ½ cană, 120g
Migdale feliate sau tăiate – 1 cană, 100g
Topping de lămâie: Făină integrală nealbită – ½ cană, 75g
Zahăr granulat natural – 2 lingurițe, 28 g
Unt organic, abia înmuiat – 4 lingurițe, 57 g
Coajă de lămâie – aproximativ 1 linguriță sau mai mult, coaja de la o lămâie mare sau 2 lămâi mici
Sare de mare granulată – un vârf de cuțit
Suc de lămâie – 1 lingură de linguriță
Zahăr de cereale pentru a acoperi brioșele
View this post on Instagram
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de brioșe mari sau pregătiți pe o tavă obișnuită folii pentru brioșe. Faceți loc în frigider pentru tavă. Într-un castron mare, amestecați cu un tel de mână cele 3 căni de făină, 1 cană de zahăr, cele 3 ½ lingurițe de praf de copt și lingurița de sare de mare fină. Într-un castron mic sau într-o cană de măsurare, amestecați ușor ½ cană de lapte de cocos cu ½ cană de smântână.
Faceți o fântână mare în centrul ingredientelor uscate. Aruncați cele 2 ouă în mijloc și bateți-le acolo, încercând să nu se amestece cu făina. Adăugați ½ ceașcă de lemon curd și amestecați. Adăugați cele 5 linguri de unt topit și ½ ceașcă de ulei vegetal și amestecați pentru a omogeniza aceste ingrediente umede. Se toarnă amestecul de lapte de cocos și smântână și se mai amestecă o dată.
Folosind o lingură de lemn sau o spatulă de silicon, începeți încet să încorporați făina în ingredientele umede. Adăugați ceașca de migdale feliate și amestecați doar până când dârele mari de făină dispar (aluatul trebuie să arate bine amestecat și hidratat, dar nu super neted). Puneți aproximativ trei linguri de aluat pe fiecare puț de brioșe căptușit, până când aluatul ajunge în partea de sus. Se recomandă foarte mult să se răcească brioșele crude timp de 15 – 20 de minute pentru a îmbunătăți textura și creșterea. Între timp, pregătiți toppingul de lămâie.
Preparare topping de lămâie
Într-un castron mic se amestecă ¼ cană de făină cu cele 2 linguri de zahăr. Adăugați cele 4 linguri de unt și apoi adăugați coaja de lămâie. Folosind două cuțite de masă tăiați grosier untul în bucăți pentru a-l amesteca cu făina și zahărul. Adăugați un vârf de cuțit de sare și lingura de suc de lămâie și continuați să tăiați ușor untul în făină până când amestecul are aspect de cocoloașe.
Cum se asamblează brioșele
Scoateți brioșele din frigider. Acoperiți fiecare brioșă cu topping de lămâie. Presărați mai multe migdale deasupra, dacă doriți. Se presară zahăr pentru un vârf mai crocant. Puneți-le în cuptor și coaceți-le timp de 7 minute, apoi reduceți temperatura cuptorului la 150 de grade Celsius și coaceți-le timp de 20 de minute, până când o scobitoare iese curată de aluat după ce ați introdus-o prin mijloc.
Scoateți din cuptor și lăsați-le să se răcească complet. Le puteți servi cu unt sau cu mai mult lemon curd pentru un plus de gust de lămâie. Se pot păstra la temperatura camerei timp de o zi. După aceea, păstrați-le într-un recipient ermetic în frigider. Reîncălziți-le în cuptor, la 150 de grade timp de câteva minute pentru un vârf extra crocant sau încălziți-le în cuptorul cu microunde pentru o textură mai moale.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook