Rețetă de prăjiturele cu lemon crud

Rețetă de prăjiturele cu lemon crud
Un curd este o cremă pe bază de suc de citrice, de unde denumirea specifică de orange curd (sau lemon curd, când vine vorba de zeamă de lămâie ). În combinație cu ou și unt, zeamă de portocale sau de lămâie devine o crema atât de delicioasă încât îți vine să o mănânci pur și simplu.

Iată în continuare rețeta de prăjiturele cu lemon crud, preparată de o celebra bloggeriță culinară din Devon.

Ingrediente pentru prăjiturele cu lemon crud

Lemon curd – 2 gălbenușuri de ou mari

– 1 ou mare

– ⅛ linguriță de sare de mare

– ⅔ cană de zahăr

– ⅓ cană de suc de lămâie de la aproximativ 2 lămâi

– 1 lămâie curățată de coajă

– ¼ cană de unt rece și tăiat în cuburi

Fursecuri – ¾ cană de unt înmuiat

– ¼ cană de cremă de brânză înmuiată

– 1 cană de zahăr granulat

– ⅛ linguriță de sare de mare

– 1 ou mare la temperatura camerei

– 1 gălbenuș de ou mare la temperatura camerei

– 3 linguri de suc de lămâie

– 2 linguri de coajă de lămâie

– colorant alimentar gel galben

– 4 căni de făină integrală

– 1 linguriță de praf de copt

– ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 cană de zahăr pudră

Mod de preparare lemon crud

Începeți cu crema lemon crud. Într-o cratiță medie, combinați gălbenușurile de ou, oul întreg, sarea și zahărul. Bateți pentru a sparge gălbenușurile până la omogenizare. Nu este nevoie să bateți mai mult de atât. Adăugați sucul de lămâie, bateți pentru a se combina. Se încălzește la foc mic, amestecând constant – pentru a preveni ca fundul să se ardă. De îndată ce se îngroașă, amestecați de câteva ori și luați de pe foc.

Turnați crema fierbinte într-un recipient termorezistent – care nu este din metal. Adăugați coaja de lămâie și untul rece, amestecați până când untul este complet topit. Așezați o bucată de hârtie pergament sau folie alimentară chiar pe suprafața recipientului pentru a preveni formarea unei pielițe. Se dă la rece în frigider până când se îngroașă și mai mult.

Cum se prepară fursecurile

Într-un castron mare sau într-un mixer vertical, combinați untul, crema de brânză, zahărul și sarea. Bateți cu un mixer electric până când devine cremos și mai deschis la culoare, aproximativ 5 minute. Adăugați un ou întreg, un gălbenuș de ou, sucul de lămâie și coaja. Bateți până când devine ușor, pufos și cremos. Răzuiți frecvent bolul pentru o amestecare uniformă. Adăugați colorant alimentar galben pentru a o face galben strălucitor (opțional).

Cerneți făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu chiar în același bol. Îndoiți aluatul doar până când este complet amestecat. Porționați aluatul în biluțe folosind o lingură de biscuiți sau cu mâna. Se vor face aproximativ 12 fursecuri mari. Împrăștiați zahăr pudră pe o farfurie. Rulați bilele de aluat de biscuiți în zahăr pudră și puneți-le pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Așezați biluțele de aluat de biscuiți chiar una lângă alta pe foaia de copt.

Folosiți o lingură de măsurat sau partea din spate a unei lingurițe pentru a apăsa o adâncitură în partea de sus a fiecărei bile de biscuiți. Puneți foaia de copt în congelator pentru a se răci în timp ce preîncălziți cuptorul la 180°C. Chiar înainte de coacere, tăvăliți din nou fursecurile în zahăr pudră pentru a obține un strat gros. Spațiați fursecurile pe o foaie de copt tapetată cu pergament și coaceți-le pe rând în mijlocul cuptorului timp de 12-15 minute. Fursecurile vor fi umflate și abia aurii când sunt gata. Nu le coaceți prea mult sau vor fi uscate și sfărâmicioase.

După ce s-au copt, apăsați o lingură în partea de sus a fiecărui fursec pentru a face mai mult spațiu pentru lemon curd. Transferați cu grijă fursecurile cu o spatulă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.

După ce s-au răcit, umpleți mijlocul cu linguri mari de lemon curd și serviți.

Sursa. Instagram