Simona Ionescu / Redactor Șef

Terină de somon, rețeta pe care orice îndrăgostit vrea să o aibă pe masă de Dragobete. E genială!

Terină de somon, rețeta pe care orice îndrăgostit vrea să o aibă pe masă de Dragobete. E genială!
Mai sunt doar câteva zile și vom sărbători din nou dragostea. Terina de somon nu ar trebui să lipsească de pe masa celor care se iubesc. Iată rețeta care face furori.

Un spectacol pentru masa de Dragobete sau pentru orice altă ocazie specială, terina de somon este delicioasă. Iată rețeta pe care o veți îndrăgi.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o terină de somon, așa cum scrie la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ulei de floarea-soarelui pentru ungere, 500-600 g somon afumat feliat, 2 cutii de 280 g cremă de brânză (are un gust foarte bun cu Philadelphia). Vă mai trebuie 1 lămâie cu coajă și suc fin rasă, 1 ½ linguri cu hrean ras, 2 fileuri (aproximativ 200 g) de somon afumat la cald, 1⁄2 buchet de arpagic, tocat mărunt, 1 legătură mică de mărar, tocat mărunt, 2 cepe verzi, tocate mărunt, piper roz, zdrobit ușor în mojar.

Mod de preparare țelină murată

Veți mai avea nevoie de țelină murată rapid, pentru care vă sunt necesari 30 ml oțet de cidru, 30 g zahăr pudră, 4 bețișoare mari de țelină, tăiate mărunt, fructe de capere și felii de baghetă prăjită pentru a servi (opțional). Pentru țelina murată rapid, se amestecă oțetul și zahărul într-un bol de sticlă sau ceramică, se adaugă două vârfuri mari de sare și țelina, se amestecă bine, apoi se lasă deoparte timp de o oră.

Terină de somon, pentru cel mai special Dragobete

Nu se lasă spații libere între pereții formei

Ungeți și apoi tapetați bine o formă de 1,25 litri cu folie alimentară. Acoperiți bine baza formei cu felii de somon afumat. Acesta va fi partea de sus când se va întoarce. Tapetați pereții formei cu alte felii de somon afumat, suprapunându-le ușor, astfel încât acestea să depășească pereții. Nu trebuie să lăsați spații libere.

Rezervați restul feliilor de somon pentru partea de jos a terinei finite. Bateți crema de brânză într-un robot de bucătărie cu coaja și sucul de lămâie, hreanul și unul dintre fileurile de somon afumat cald. Se asezonează bine cu piper și puțină sare.

Se lasă la frigider peste noapte

Adăugați ierburile, ceapa verde și piperul roz, apoi restul de file de somon afumat la cald. Amestecați totul bine cu o lingură de lemn. Întindeți o treime din amestecul de cremă de brânză în tavă, apoi presărați jumătate din țelina murată, scursă de lichid. Întindeți încă o treime din amestec deasupra, urmată de restul de țelină. Acoperiți cu amestecul rămas.

Așezați restul feliilor de somon deasupra, apoi împăturiți frumos somonul care depășește forma. Acoperiți cu folie alimentară. Puneți deasupra un carton și presați cu grijă, apoi puneți la frigider peste noapte. Terina se scoate din frigider cu zece minute înainte de a fi servită, se desface folia alimentară, apoi se răstoarnă pe un platou. Pentru un gust senzațional, serviți cu  fructe de pădure, capere și felii de baghetă prăjită.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre