În loc să pregătiți sarmale tradiționale, puteți încerca o rețetă a francezilor, care poate fi o alternativă de maxim succes. Și veți petrece mai puțin timp în bucătărie. Rețeta conține carne tocată și o legumă foarte pe placul francezilor: ceapa.
Ingrediente:
– 2,3 kg carne tocată de vită
– 2 căni pesmet
– 4 cepe galbene mari
– 5 linguri unt
– 6 linguri sos Worcestershire sau condimente de friptură după gust
– 2 ouă
– 2 linguri amestec de ierburi aromatice
– 2 linguri paprika afumată
– 4 căței de usturoi
– 450 g brânză Gruyère (dacă doriți să respectați exact rețeta franțuzească. Dar puteți folosi orice altă brânză, de exemplu cașcaval sau mozzarella)
– 2 linguri făină
– supă de vită sau de pui
– 2 linguri sare
– 2 linguri piper
Mod de preparare
Curățați cepele și tocați-le rondele. Într-o tigaie, la foc mediu spre mare, căliți și caramelizați cepele tocate cu 3 linguri de unt, condimentele de friptură și sare, timp de aproximativ 20 de minute. După ce cepele s-au înmuiat și au devenit sticloase și aurii, lăsați-le deoparte.
Într-un vas încăpător, amestecați cu un mixer sau cu mâna carnea de vită tocată, pesmetul, restul condimentelor pentru friptură, ouăle, ierburile aromatice, paprika afumată, restul de sare și piper.
În final, într-o tavă, formați din amestecul de carne un „cozonac” și faceți o adâncitură în mijlocul lui, pe lungime, unde veți adăuga trei sferturi din ceapa caramelizată și tot atâta brânză rasă. Acoperiți cu restul de amestec de carne și puneți deasupra restul de brânză rasă și restul de ceapă caramelizată.
Puteți folosi o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă generos cu ulei. Puneți „cozonacul” de carne de vită de inspirație franceză în cuptor la 180 de grade Celsius și coaceți timp de o oră. Dacă aveți un grătar cu afumare, puteți folosi acest dispozitiv. Coacerea durează tot o oră, setând temperatura la 175 de grade Celsius. Preparatul se servește cu pătrunjel tocat deasupra și un sos simplu, preparat din cele 2 linguri de făină, puțină supă și condimente.
Sursa: Instagram / foodwithbearhands
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Scandal uriaș în televiziune. Vedeta postului și-a dat demisia din cauza unui coleg celebru
- Prințesa Kate o înfruntă pe Meghan. A suportat prea multe
- Horoscop 2025: un an greu pentru omenire. Cristina Demetrescu: În următoarele 6 luni vom trece prin schimbă...
- Revelion „last minute”. Unde poți petrece seara dintre ani în București
- Decizie bombă pentru Călin Georgescu. Anunț despre candidatura sa la prezidențiale
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Ce s-a întâmplat cu bijuteriile împărătesei Ecaterina cea Mare
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
- Ce înseamnă când visezi păduchi - Interpretarea și semnificațiile viselor
- Am scăpat de reflux gastroesofagian - ghid complet de tratament și vindecare