Simona Ionescu / Redactor Șef

Alternativa francezilor pentru sarmalele tradiționale. Vă veți linge pe degete!

Alternativa francezilor pentru sarmalele tradiționale. Vă veți linge pe degete!
Pentru români, nu există sărbătoare majoră fără tradiționalele sarmale. Dacă le-ați terminat pe cele de la Crăciun și vă gândiți să mai pregătiți o porție, avem o alternativă din Franța. Rețeta e simplă, dar rezultatul este cu totul neașteptat.

În loc să pregătiți sarmale tradiționale, puteți încerca o rețetă a francezilor, care poate fi o alternativă de maxim succes. Și veți petrece mai puțin timp în bucătărie. Rețeta conține carne tocată și o legumă foarte pe placul francezilor: ceapa.

Ingrediente:

– 2,3 kg carne tocată de vită

– 2 căni pesmet

– 4 cepe galbene mari

– 5 linguri unt

– 6 linguri sos Worcestershire sau condimente de friptură după gust

– 2 ouă

– 2 linguri amestec de ierburi aromatice

– 2 linguri paprika afumată

– 4 căței de usturoi

– 450 g brânză Gruyère (dacă doriți să respectați exact rețeta franțuzească. Dar puteți folosi orice altă brânză, de exemplu cașcaval sau mozzarella)

– 2 linguri făină

– supă de vită sau de pui

– 2 linguri sare

– 2 linguri piper

Mod de preparare

Curățați cepele și tocați-le rondele. Într-o tigaie, la foc mediu spre mare, căliți și caramelizați cepele tocate cu 3 linguri de unt, condimentele de friptură și sare, timp de aproximativ 20 de minute. După ce cepele s-au înmuiat și au devenit sticloase și aurii, lăsați-le deoparte.

Într-un vas încăpător, amestecați cu un mixer sau cu mâna carnea de vită tocată, pesmetul, restul condimentelor pentru friptură, ouăle, ierburile aromatice, paprika afumată, restul de sare și piper.

În final, într-o tavă, formați din amestecul de carne un „cozonac” și faceți o adâncitură în mijlocul lui, pe lungime, unde veți adăuga trei sferturi din ceapa caramelizată și tot atâta brânză rasă. Acoperiți cu restul de amestec de carne și puneți deasupra restul de brânză rasă și restul de ceapă caramelizată.

Puteți folosi o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă generos cu ulei. Puneți „cozonacul” de carne de vită de inspirație franceză în cuptor la 180 de grade Celsius și coaceți timp de o oră. Dacă aveți un grătar cu afumare, puteți folosi acest dispozitiv. Coacerea durează tot o oră, setând temperatura la 175 de grade Celsius. Preparatul se servește cu pătrunjel tocat deasupra și un sos simplu, preparat din cele 2 linguri de făină, puțină supă și condimente.

Sursa: Instagram / foodwithbearhands

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri