Piftie de ciuperci, pentru un Crăciun de vis. Rețeta perfectă pentru vegetarieni

Piftie de ciuperci? E extraordinar de gustoasă și după ce o veți gusta, veți repeta rețeta. Acest preparat merită să fie pus la loc de cinste pe masa de Crăciun.
Se spune că cea mai gustoasă piftie rămâne cea din carne, dar ce spuneți să încercați anul acesta și o piftie de ciuperci pleurotus ? Se prepară foarte repede și va fi apreciată de toți invitații. Nu aveți nevoie decât de legume și gelatină și piftia este gata.
Ingredientele necesare sunt 500 g ciuperci pleurotus, 4-5 morcovi, 1 păstârnac, 1 ceapă, 2 ţeline, 4-6 tije de pătrunjel verde. Mai aveți nevoie de 1 gogoşar murat, tăiat felii, 4-6 căţei de usturoi, sare și 1 plic cu gelatină.
Pentru început, curățați legumele și le spălați bine, apoi le puneți la fiert pentru 40 de minute. Aveți grijă ca în apa în care le fierbeți să puneți și o linguriță cu sare. Înainte cu zece minute ca legumele să fie gata puneți la fiert și ciupercile, tăiate în bucăți.
Scoateți legumele, scurgeți bine și tăiați după cum doriți. Puneți în supa rămasă usturoiul pisat, apoi folosiți gelatina potrivit indicațiilor. Puneți în castroane legumele, feliile de gogoșar, pătrunjel, apoi turnați zeama. Lăsați castroanele într-un loc rece.
Excelent înlocuitor al cărnii, zeci de studii spun că ciupercile ajută la diminuarea riscului de cancer. Ciupercile sunt o sursă puternică de ergothioneină, un aminoacid și antioxidant care previne sau încetinește deteriorarea celulară.
Sodiul și hipertensiunea arterială merg adesea mână în mână. Sodiul determină organismul să rețină lichid în exces, ceea ce poate crește tensiunea arterială. Pentru a vă reduce aportul de sodiu, luați în considerare adăugarea ciupercilor la masă. Ciupercile reprezintă un substitut excelent pentru carnea roșie, minimizând în același timp caloriile, grăsimile și colesterolul.
Cercetările arată că ciupercile shiitake, în special, ajută la menținerea nivelului scăzut de colesterol. În cadrul unui studiu efectuat în Singapore, participanții care au mâncat mai mult de două căni de ciuperci pe săptămână au prezentat un risc cu 50% mai mic de a dezvolta deficiențe cognitive. Printre ciupercile consumate de participanți s-au numărat ciupercile aurii, stridiile, shiitake și ciupercile albe.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook