Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul bucătarilor pentru cea mai gustoasă friptură de vită. E mai simplu decât v-ați imagina!

Secretul bucătarilor pentru cea mai gustoasă friptură de vită. E mai simplu decât v-ați imagina!
Novicii nu se aventurează de obicei să gătească vită. Carnea aceasta este ceva mai complicat de preparat. Toți cei care au încercat știu că, la început, au dat rateuri memorabile și, în loc de o friptură suculentă, au obținut, cum se spune, „pingea” – o carne tare, greu de mestecat.

A prepara friptură de vită suculentă și aromată este însă mai simplu decât vă puteți imagina. Secretul bucătarilor a fost aflat. Urmând pașii rețetei, veți ajunge să gătiți, din prima încercare, mai gustos ca la restaurant. Aveți nevoie de două ingrediente total neobișnuite când vine vorba de friptură. Și anume, două tipuri de băuturi răcoritoare, la îndemână. Este vorba de Coca-Cola și de suc natural de portocale.

Ingrediente pentru cea mai gustoasă friptură de vită

– Mușchi de vită, 1 kg

– Jumătate de litru de Coca-Cola

– 200 ml de suc natural de portocale

– O ceapă

– 4 căței de usturoi

– 2 lingurițe de sare

– Piper din abundență

– O linguriță de boia dulce

– O linguriță de ierburi aromatice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by That Recipe (@thatrecipe.usa)

Mod de preparare

Așezați carnea de vită într-o tavă de copt, apoi turnați deasupra Coca-Cola și suc de portocale, cât să acopere bine totul. Nu trebuie să folosiți tot lichidul, ci doar să vă orientați după cantitatea care trebuie să acopere bine carnea.

Puneți deasupra ceapa tăiată felii și cățeii de usturoi tăiați și ei. Pentru a asezona friptura de vită, puneți sarea, boiaua, piperul și ierburile aromatice și amestecați bine, astfel încât toate ingredientele să fie încorporate în lichid și amestecate uniform.

Acoperiți apoi vasul cu o folie de aluminiu și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru o oră. După ce a trecut acest interval, scoateți vasul din cuptor, îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți friptura timp de 20 de minute. În acest interval, băuturile răcoritoare se vor evapora, iar carnea se va carameliza și rumeni.

În final, veți obține o superbă friptură de vită și un sos delicios, pe fundul tăvii, pe care, în mod obligatoriu, pentru un plus de savoare, îl veți turna deasupra cărnii, la servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri