Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebra rețetă de pui franțuzesc care a adunat milioane de vizualizări

Celebra rețetă de pui franțuzesc care a adunat milioane de vizualizări
Bucătăria franceză este renumită în toată lumea pentru rafinamentul ei. Dincolo de faptul că multe dintre rețetele clasice au fost create în această țară ori de bucătari francezi, unele, mai noi, cuceresc lumea și azi.

Această rețetă de pui franțuzesc gătit într-un ceaun tapetat cu unt și căței de usturoi a adunat milioane de vizualizări pe internet, fiind una dintre cele mai accesate. Nu este greu de preparat, iar ingredientele folosite sunt la îndemână. Rezultatul, însă, este spectaculos și merită să petreceți timp în bucătărie pentru a o găti.

Ingrediente pentru rețeta de pui franțuzesc la cuptor

Pentru ceaun: 

– Unt moale: 200 g 

Usturoi: 50 g 

– Cartofi: 1 kg 

– Ceapă: 2 bucăți 

– Boia de ardei dulce: 5 g 

– Ierburi aromatice: 3 g 

– Piper negru: 5 g 

– Sare: 10 g 

Pentru pui: 

– Apă: 2 l 

– 1 pui întreg

– Ceapă: 3 bucăți 

– Țelină sau apio: 50 g 

– Usturoi: 10 g 

– Frunze de dafin: 3 bucăți 

– Piper negru boabe: 5 g 

– Pătrunjel: 10 g 

– Ierburi aromatice: 5 g 

– Sare: 10 g 

Pentru sos: 

– Ulei: 10 ml 

– Muștar: 10 g 

– Ierburi aromatice: 3 g 

Mod de preparare

Începeți prin a lăsa untul să se înmoaie la temperatura camerei. Apoi, ungeți pereții unui ceaun încăpător cu untul moale. După aceea, curățați cățeii de usturoi și lipiți-i de pereții ceaunului. Tăiați cartofii și ceapa, asezonați-le cu mirodenii și puneți-le în fundul ceaunului.

Secretul rețetei constă în untul întins pe pereții ceaunului în care veți coace puiul, tapetați cu căței de usturoi

Separat, puneți puiul întreg la fiert împreună cu restul ingredientelor menționate pentru pui (ceapă, țelină, usturoi, frunze de dafin, piper boabe, pătrunjel, ierburi aromatice și sare). Fierbeți-l la foc mediu timp de 10 minute, după ce apa începe să clocotească.

Între timp, preparați sosul, amestecând uleiul cu muștarul și ierburile aromatice. După ce puiul este fiert, scoateți-l din oală, ungeți-l cu sos folosind o pensulă de bucătărie, apoi puneți-l în ceaunul pregătit anterior, peste cartofi. Acoperiți ceaunul cu folie de aluminiu și coaceți timp de 45 de minute. Puiul franțuzesc se va servi cu cartofii care s-au copt odată cu el, stropit cu sosul d eunt și usturoi adunat în ceaun, în urma coacerii. Alături, puteți servi o salată de crudități sau de murături.

Sursa: Facebook

Sursa foto: Pixabay, captură video Faceook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri