Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta puiului la cuptor văzut în serialele turcești. Se pune pe pat de cartofi și ceapă

Rețeta puiului la cuptor văzut în serialele turcești. Se pune pe pat de cartofi și ceapă
Când invitații s-au anunțat sau simțiți nevoia să consumați ceva bun, puteți încerca o delicioasă rețetă de pui la cuptor în stil turcesc, pe pat de cartofi și ceapă. Pur și simplu se topește în gură!

Nici nu vă puteți imagina cât de încântați veți fi de puiul la cuptor în stil turcesc, pe pat de cartofi și ceapă. Rețeta se prepară foarte repede și va fi pe placul tuturor.

Ingredientele necesare

Această minunăție de pui la cuptor în stil turcesc se prepară în trei etape. Prima dată 45 de minute acoperit cu folie de aluminiu, apoi alte 45 de minute neacoperit și, în final, încă 5 minute pentru a se finaliza preparatul.

Pielea aurie și crocantă, carnea suculentă și aromată, cartofii și garnitura sunt de neuitat. Pentru a pregăti acest preparat delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: pui întreg, tăiat în sferturi, iaurt grecesc, chimen, cimbru și paprika, sare și piper după gust, 4 cartofi, 2 cepe, 10 roșii cherry, vin alb, 3 căței de usturoi, 3 linguri cu ulei de măsline, 3 linguri cu suc de lămâie.

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti o marinată pentru a marina puiul, pentru a prelua toată aroma. Amestecați într-un castron iaurtul grecesc, paprika dulce, chimenul, cățeii de usturoi și cimbrul, apoi adăugați uleiul de măsline și sucul de lămâie, amestecând foarte bine.

Ungeți bine puiul cu acest amestec și lăsați-l în marinată timp de șase ore la frigider sau chiar peste noapte. Curățați și tăiați cartofii în felii groase, adăugați ceapă tăiată în felii și puneți într-un vas de copt. Adăugați vinul și așezați deasupra feliile de pui cu pielea în jos. Se acoperă cu folie de aluminiu și se coace la 190ºC timp de 45 de minute.

Stropiți puiul cu zeama pe care o lasă

Se îndepărtează folia, se întorc bucățile de pui și se lasă la copt încă 45 de minute la aceeași temperatură, astfel încât partea cu piele să fie bine rumenită. Se adaugă roșiile cherry tăiate în două, se stropește pielea rumenită a puiului cu zeama pe care o lasă și se mai coace încă cinci minute la 220ºC.

Sursă foto: www.directoalpaladar.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri