Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată cum veți putea pregăti cel mai bun iepure vânătoresc la ceaun

Iată cum veți putea pregăti cel mai bun iepure vânătoresc la ceaun
Fie sunteți vânători, fie gospodine desăvârșite, când vine vorba de un preparat pe bază de iepure nimeni nu spune nu.

Rețeta de iepure vânătoresc la ceaun se poate pregăti fie cu un animal vânat, fie cu unul din crescătorie, cumpărat de la supermarket.

N-ați mâncat niciodată vânat până acum sau faceți parte din categoria celor îndrăgostiți de aceste preparate culinare? Nu mai stați pe gânduri, suflecați-vă mânecile și începeți să pregătiți un iepure vânătoresc la ceaun, după o rețetă fantastică. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1 iepure sălbatic de 4-5 kg, porţionat, 2-3 căni cu apă, 2-3 căni cu vin alb sec, 1 lingură cu sare.

Dar și 2 căpăţâni mari de usturoi, zdrobite cu cuţitul, 1 kg de slănină (preferabil afumată, dar nu foarte tare), tăiată cuburi, 1 lingură cu vârf cu cimbru uscat și 1 lingură cu piper boabe. Cine dorește, poate folosi și o ceașcă cu suc de roșii.

Mod de preparare

Se recomandă să adaptați ingredientele, în cazul în care aveți un iepure mai mic. Puneți bucățile ce iepure într-un ceaun de minim zece litri, apă și vin. Nu adăugați ulei sau untură. Puneți ceaunul pe foc, dacă veți folosi pirostriile ar fi și mai bine și amestecați cât mai des cu putință. Când constatați că lichidul a scăzut, completați cu apă și vin.

După vreo oră, când zeama aproape că s-a evaporat complet, adăugați slănina, usturoiul tăiat în felii mici și piperul. Sunt unii vânători care adaugă acum și câteva linguri de bulion. Pentru un gust extraordinar se pot pune foi de dafin, ienibahar sau măghiran, depinde de preferințe. Amestecați cu simț de răspundere și mai lăsați încă o oră.

Veți ști că e gata atunci când carnea se va desprinde singură de pe oase. Pentru o mireasmă aparte, mai puteți pune vin. Când carnea este fiartă, adăugați cimbrul, care îi va o savoare aparte, închideți focul și lăsați mâncarea cu capacul pus. Iepurele vânătoresc la ceaun se servește alături de mămăliguță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre