Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta vânătorilor italieni: pui Cacciatore

Rețeta vânătorilor italieni: pui Cacciatore
Puiul Cacciatore este o mâncare clasică italiană „de confort”.  Adică una care se pregătește extrem de simplu. Pentru leneși, cum ar veni.

Traducerea în limba română a cuvântului cacciatore este vânător sau vânat. În prepararea mâncării, aceasta înseamnă, în general, gătirea unei mese rustice cu roșii, ceapă și ardei împreună cu carne de pui sau chiar iepure. Folosiți orice carne de pui – coapse, picioare, piept de pui sau chiar o combinație, toate sunt perfecte pentru această rețetă. În plus, nu există cantități recomandate. Gătiți „la ochi”, după inspirație. Rezultatul va fi senzațional.

Ingrediente pentru pui Cacciatore

Ulei de măsline

Pui – folosiți orice fel de bucată de pui pe care o preferați

Sare și piper

Ceapă – adaugă aromă rețetei

Țelină – adaugă textură și aromă

Usturoi – această rețetă folosește căței de usturoi tocați mărunt

Pătrunjel – puteți folosi pătrunjel proaspăt tocat sau pătrunjel uscat.

Rozmarin – puteți folosi rozmarin proaspăt sau rozmarin uscat.

Fulgi de ardei roșu – adaugă aromă și un pic de condiment cald la rețetă. Dacă sunteți sensibil la mâncărurile picante, puteți renunța la acesta.

Ciuperci

Ardei gras – adaugă aromă și textură rețetei

Supă – adaugă o aromă bogată și profundă preparatului final.

Roșii – roșiile zdrobite sunt de preferat, dar dacă nu aveți roșii zdrobite, puteți folosi roșii tăiate mărunt sau chiar sos de roșii.

Mod de preparare

Se rumenește puiul. Adăugați o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare pusă la foc mediu-mare. Apoi, adăugați puiul și gătiți-l până când se rumenește pe o parte, aproximativ 3 până la 5 minute, înainte de a-l întoarce pe cealaltă parte și de a-l rumeni. Transferați puiul rumenit pe o farfurie și lăsați-l deoparte. Repetați până când tot puiul a fost rumenit.

Reduceți focul în tigaie și adăugați restul de ulei de măsline. Încingeți ceapa, țelina și usturoiul și gătiți până când legumele s-au înmuiat, aproximativ 3 minute. Legumele, ierburile, stocul de pui și roșiile zdrobite, toate se gătesc într-o tigaie. Adăugați restul ingredientelor. Adăugați pătrunjelul, rozmarinul, fulgii de ardei roșu, ardeiul gras și ciupercile. Adăugați stocul de pui și roșiile zdrobite.

Fierbeți la foc mic legumele și ierburile în sos de roșii într-o tigaie. Gătiți până când sosul s-a redus la jumătate, apoi puiul se adaugă din nou în sosul Cacciatore. Reduceți focul la mic, acoperiți cu un capac și mai lăsați la fiert. Puiul Cacciatore se servește ideal alături de orez brun, orez alb, tăiței, peste piure de cartofi sau cu o felie de pâine crocantă.

Sursa: Addapinch.com

Sursa foto: Instagram / Adda Pinch

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre